30 Temmuz 2010 Cuma

BODRUM GÜNLÜĞÜ-2







Tatil demek zilyon tane takıyı beraber takmak demek demiştim değil mi?

ASOS SİPARİŞİM - 2

Evet,tatildeyim.. Evet, deniz güneş kum :) Huzur,mutluluk.. Amaaa tüm bunlar benim %70 lik asos.com indiriminin son gününü kaçıracağım anlamına gelmezdi.. Beni az çok tanıyanlar buna şaşırmamıştır zaten. Şimdi neler aldım bakalım:

Siparişin amacı bende farklı bir rengi olan ve hergün ayıla bayıla kullandığım bu çantaydı :




Daha sonrakiler ise yazın ruhuna uygun aksesuarlar :



Bir önceki postta fötr ve hasır şapkalarla aşk yaşadığımı söylemiştim değil mi?



Vintage tarz güneş gözlüklerine hayır diyemem,bir önceki asos siparişimde aldığım gözlüklerden birini hunharca çantama attığım için kırdım. :( Buna daha dikkat etmeliyim!

Vee son olarak bir adet jelly sandalet,rengi çok tatlı...

Asos.com da nasıl alışveriş yapılır diyorsanız şu yazıma ışınlanın.

29 Temmuz 2010 Perşembe

BODRUM GÜNLÜĞÜ



Bodrum'dan ve benden haberler:

Tatilin en sevdiğim kısmı bronzlaşmak ve makyaj yapmaya gerek kalmadan sağlıklı gözükmek..

Fötr ve hasır şapkalar aynı zamanda güneş gözlüklerim de benimde.Bodrum'da çok güzel fötr şapkalar var ve fiyatlar 10-15 lira.

Yazın en sevdiğim tarafı,zilyon tane üst üste kolye,bileklik,yüzük ile dolaşmak :)) La la la

Tatile gelmeden önce saçlarımı kestirdim ve incelttirdim azıcık,şu anda yıka ve çık modundayım,azıcık köpükte sürdüm mü ta taa...Doğal dalgalarım oluyor.

Yemek yerken tabiki hayvanları unutmuyoruz,arkadaki siyah köpiş sebzeli dönerime eşlik etti.

Şu sıralar bünyeye bol miktarda alkol giriyor :) Bodrum'da Küçük Beyoğlu'nu keşfetmiş olan ?

Sahilde güneşlenirken,i-phone umdan müzik dinlemek, süt mısır yemek, midyeciyi durdurup midyeleri löpletmek, bir de dondurma yemek en büyük zevkim şu sıralar.Bu yaz kitap okumak hiç içimden gelmiyor nedense..


Şimdilik bu kadar,devamı gelecek..

28 Temmuz 2010 Çarşamba

BODRUM'DAYIM !



Bodrum'dayım,stop! Önceden post hazırlamadığım için blog Allah'a emanet,stop! Vakit buldukça uğrayacağım,stop!

25 Temmuz 2010 Pazar

HASIR ŞAPKA SÜSLEME



Uzun zamandır DIY projesi yapmıyordum, özlediniz mi? :)


Üzerimde bir tembellik var,ne tarak toka yapıyorum artık ne çerçeve süslüyorum ne de başka birşey. Ama aklımda siyah bir hasır şapka süslemek vardı ne zamandır.Bugün Tuzla Pazarı'na gidip resimdeki siyah şapkayı aldım ve söz tepsimde kullandığım beyaz çiçek süslemeleri siyah hasır şapkamı süslerken kullandım. Ortaya romantik,eski türk filmlerindeki kadınların şapkalarına benzer bir şapka çıktı. Artık Bodrum plajlarında,süslü şapkamla salınabilirim :)



23 Temmuz 2010 Cuma

MUGHETTO'DAN ALIŞVERİŞ FIRSATLARI

Siz yine mi alışveriş demeden önce, bazı açıklamalarım olacak bu konu ile ilgili :) Hala kozmetik diyetindeyim,Pan 10 Project için seçtiğim ürünler tek tek bitiyor ve ben diyetimi bozmadım,kendimi tebrik ediyorum ve kozmetiğe bir süre daha ara vermeye kararlıyım.

Kendi kredi kartımdan alışverişi,en azından lüzumsuz alışverişleri kesiyorum.İstediğim şeyleri annem yada babamın almasını rica edicem çünkü onlar her istediğimi almaz zaten,gerçekten ihtiyacım varsa veya isteğim makulse alırlar.Böylece bir fren mekanizması kurmuş oluyorum. Mezun oldum derken, indirimler derken baya alışveriş yapmıştım artık kendimi kış sezonuna saklamalıyım.E tabi çalışmaya başlayacağım,kendi paramı kazandığım zaman gönlümce harcama imkanım olur böylece.Ön açıklamadan sonra,size alışveriş fırsatlarından bahsedebilirim:

-Forever New 'den 2 tane çanta aldım.Biri yeni sezon diğeri indirim ürünü. Fuşya renk olan çantayı,abiye olarak aldım. Fuşya renk abiye kıyafetime uyacağını düşünüyorum,fiyatıda 17 liraydı,kaçırmak istemedim. Diğer çantayı ise annem kendisine almıştı ama evdeki 2 clutch ımı kendisine verdim ve değiş tokuş ettik. :) Bu ürünün fiyatı ise 39 lira.

-Charles Keith' te çok güzel bir indirim var,numara bulmakta zorlanabilirsiniz ama mutlaka göz atın derim.Benim aldığım sandalet 39 liraydı,kredi kartımda biriken puanlar sağolsun,ben daha ucuza almış oldum.

-Son olarak, modeli anlaşılmayan 2 elbiseyi ise bugün Cuma pazarından aldım. Old Navy marka ve 29.50 dolar etiketli ama ben sadece 10 liraya aldım,modeli çok rahat.






Benzer ürünler arayanlara umarım yardımcı oluyorumdur. :)

20 Temmuz 2010 Salı

GÜNÜN AYAKKABISI: URBANOG SİPARİŞİM HUZURLARINIZDA


Shewolf sağolsun,Urbanog çılgınlığı bana da sıçradı,neymiş ne değilmiş diye bakarken 2 tane ayakkabı sipariş vermişim bile. :)Ayakkabıları bana ulaştırdı ve çok yardımcı oldu,sağolsun. Siparişin amacı,ihtiyacım olan sağdaki taşlı abiye ayakkabı idi.Çünkü benzerlerini buralarda bulmak zor,bulsakta çok pahalı ya da ben bulamadım,olabilir. Hazır bir ayakkabı sipariş etmişken,yanına bu ayıldığım bayıldığım jelly babetleri istememek olmazdı,vallahi rüyalarıma girerdi. Ben ayakkabıları genel olarak beğendim,orjinal modelleri mevcut.Rahatlar,tatlılar..Urbanogtan nasıl sipariş veririm sorusunun cevabı için Shewolf'a ışınlanıyoruz.

Tabi söylemeden geçemeyeceğim,o site senin bu site benim derken,dolaplarım ve kredi kartlarım doldu taştı yine,bu sefer kendi kendime lanet ettim açıkçası! Bu blog örnek alınmamalıdır diye de not düşeyim bari..Dolayısıyla tümüyle kapattığım blog butiğim tekrar açıldı,yeni ürünler eklendi..Mughetto'nun Dükkan'ı tekrar bir süreliğine sizlerle..

19 Temmuz 2010 Pazartesi

SÖZ TÖRENİM İLE İLGİLİ DETAYLAR :)

Vee beklenen post..Temmuz'un 17'si Cumartesi günü, 3 sene önce Temmuz'un 17'sinde başlayan ilişkimiz için resmi bir adım attık sevgilimle..

Söz törenimle ilgili detay fotoğrafları sizinle paylaşmak istiyorum...

Saçımda tercih ettiğim model kırık föndü.Kuaförden çıktığım zaman süperdi herşey ama maalesef yüksek nem oranı sayesinde canım saçlar,söndü.Sizlere tavsiyem sıcak yaz günlerinde açık saç modelleri tercih etmeyin,saçlarınızı toplatın.Unutmadan şu anki saç rengim Garnier Sıcak Çikolata.

Söz çikolatam Pelit'tendi. Kutusuna kadar ben beğendim,içini zevkime göre çikolatalar ile doldurdum,sıradan bir çikolata olmasını istemedim.


Sevgili lilyumlardan ve güllerden oluşan bir çiçek demeti getirmişti.Mis gibi kokuyordu. :)


Söz tepsim size önceki postlardan birinde bahsettiğim modellerin ortaya karışık haliydi.


Canım arkadaşım İ. 2 tane çok lezzetli mozaik pasta yapmıştı.Annem,anneannem de pekçok lezzetli mamalar yapmıştı,ikramda sınır yoktu yani.


Ben tam kahveleri götürürken yakalanmış bir poz.


Artık yüzükleri takmışız,sarılıp poz verebiliriz :)


Söz tepsime yakından bir bakış...


Benden şimdilik bu kadar.Darısı tüm bekar olup sevdiceği ile evlenmeyi isteyen arkadaşların başına,bana da maşallah.

FOREVER NEW İNDİRİMİNDEN PAYIMA DÜŞEN PARÇA


Forever New takip ettiğim markalar arasında.Özellikle uygun fiyatlı gece elbiseleri,çantalar ve aksesuarlar bulmanız mümkün.

Vitrinde indirim yazısınızı gördüğüm zaman,içeri girip bir göz attım.Kısıtlı zamanında gözüme çarpan bu clutch,cüzdan karışımı parçayı aldım çıktım :) Pudra pembesi,zımba detaylı ve iç kısmı saten..

İndirimli alışveriş yapmayı seven bayanlar, Forever New mağazalarına da göz atın derim.

16 Temmuz 2010 Cuma

GÜNÜN GÖZ MAKYAJI


Günün makyajı oldukça basit : yeşil metalik farı tüm göz kapağıma uyguladım,göz pınarıma doğru aydınlattım ve rimel sürdüm. Metalik farları kullanmaktan korkmayın derim, güzel ve aydınlık sonuçlar almanız mümkün{ Merak eden olursa farın markası Verita. }

GÜNÜN OJESİ: PASTEL 116 NUMARA


Ojede klasikten vazgeçemeyenlerdenseniz, Pastel'in 116 numarasını mutlaka deneyin derim. Hafif sedefli, sürümü çok kolay, şeker pembesi bir renk.

14 Temmuz 2010 Çarşamba

GÜNÜN OJESİ: PASTEL 43 NUMARA

Pastelin 43 numarası, sütlü kahve renginde, yapısı hafif sedefli ve sürümü çok kolay bir oje. Değişik renkler kullanmayı sevenlere tavsiye ederim.

MUGHETTO'NUN KOZMETİK DOLABI


Cumartesi günü misafirlerimiz gelecek,twitter ve blogdan takip edenler biliyor :)) Bizde bu vesileyle evin herbir köşesine el attık.Bende üst katta bulunan banyomu dip köşe temizledim,kozmetik dolabımı hizaya sokmaya çalıştım. Genelde, üst kata çıkılmaz ne gerek var diyor herkes ama bu işleri şansa bırakmamak lazım. He,erkek tarafından biri üst kat banyoyu kullanıp benim ortalıktaki kozmetiklerimi görünce, damat beye baskı yaparak bu işten caymasını sağlayabilir,o ayrı mesele! :))

Dolabın en üstünde,bakım ürünlerim var.Yüz yıkama jellerim, maskelerim, nemlendiriciler, parfümlerim, kremlerim vs.

Plastik organizerları Ikea'dan aldım,malzemelerim daha derli toplu oluyor böylece.Ayrıca rujlarım It's Beauty organizerlara emanet.



İçerideki gözün birinde makyaj malzemelerim var.Kendime göre bir düzen kurdum.


Son gözde ise yedek ürünlerim var daha çok.Kremler, açılmamış nemlendiriciler, sabunlar, güneş ürünleri, sık kullanılmayan saç ürünleri.. Ayrıca rimellerim ve göz kalemlerim de kaplardalar.


Hazır dolabım derli topluyken ( şu anda sığamıyorum,yeni bir düzene ihtiyacım var aslında...) sizin için resimledim.Kendi düzeninizi sağlamanız için size bir fikir vermeye çalıştım.Böylece benim genel olarak kullandığım ürünlerimi de görmüş oldunuz.Gözünüze takılan bir ürün olursa,sorabilirsiniz.

11 Temmuz 2010 Pazar

GÜNÜN MAKYAJ KARESİ


Göz üstüne siyah eyeliner,göz altına renkli kalem çekmeyi seviyorum. Benzer uygulamaları blogda görmüş olabilirsiniz.Bugünün makyaj karesi yine basit ama etkili.

MUGHETTO'DAN TIRNAKLARI KIRILAN BAYANLARA TAVSİYE


Bütün kış kısacık tırnaklarla dolaşmak zorunda kaldım.Azıcık uzasa dahi hemen kırılıyordu tırnaklarım,kırılmasa bu sefer kat kat ayrılıyordu ve bende kesmek zorunda kalıyordum.Tam bir kısır döngü... Sonunda vitamin kullanmaya karar verdim.Solgar'ın Saç,Cilt ve Tırnak için olan bu ürününden kullanmaya başladım.Hergün düzenli kullanmamama rağmen ve henüz 3te1 ini kullanmama rağmen,çok faydasını gördüm.

Annem ise hergün düzenli kullanıyor.Elleri devamlı deterjanla temas ettiği için tırnaklarını uzatamıyordu ve tırnakları hep kat kat ayrılıyordu,benim tırnaklarımdan çok daha kötüydü.Annemin şu anki tırnakları ise manikür yapılacak boya geldi ve ayrılmalar gözle görülür derecede azaldı.

İki kişi tarafından test edilmiş bu vitamini kesinlikle tavsiye ediyorum,tabi doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin!

Ben iherb'ten 10 dolara aldım,Türkiye'de de benzer ürünler var.Ama aynısını kullanmak isterseniz, iherb'ten nasıl alışveriş yapılır yazıma bir göz atın derim, tık tık.

Ve cildimde de iyileşmeler olduğunu söylemeden geçemeyeceğim,tabi tırnaklarım kadar gözle görülür derecede değil ama eskisine oranla daha parlak ve canlı gözüküyor.

Ve tırnaklarımım son hali:

10 Temmuz 2010 Cumartesi

KUYRUKLU EYELINER ÇEKME - 101

Eyeliner çekmekte zorlanıyor musunuz? İki gözünüze aynı şekilde çekemiyor musuunuz? Kuyruk yaparken sıkıntı mı çekiyorsunuz? :))

Evet KOLAY EYELINER ÇEKME-101 dersine hoşgeldiniz.

İhtiyacımız olan malzemeler: Jel eyeliner & Kesik uçlu fırça

Ben jel eyeliner olarak Inglot marka tercih ediyorum,fırça olarak ise Elf Studio veya Inglot 131T tercih ediyorum.



Gördüğünüz gibi bir gözüme eyelinerı çektim.Göz pınarından ince başlayan eyeliner,gözün ortasından itibaren kalınlaşıyor ve en son kuyruk ile bitiyor.


Amacımız: İkinci gözümüze çektiğimiz eyelinerın da aynen böyle olması.Peki nasıl ?


Gözün ortasına kadar orta kalınlıkta bir çizgi çiziyoruz,resimdekinden daha erken bitirmeye dikkat edin çizgiyi. Fırçayı kirpik dibine iyice yapıştırın ve olabildiğince ince çekin çünkü kalınlaştırmak daha kolay ama baştan kalın çekerseniz düzeltemezsiniz. Burda püf nokta fırçayı kirpik dibine yapıştırmak ve dik açı ile tutmak ki çizgi fazla kalın olmasın.

Daha sonra göz pınarına doğru ince bir çizgi ile devam edin.Göz pınarındaki çizgi çok ince olmalıdır,o yüzden fırçayı çok hafif tutun ve iyice kirpik dibine yapıştırın.Daha sonra iki çizginin kalınlığını birbirine göre ayarlarsınız ancak ilk etapta ince bir çizgi çekin,sonra ikinci katta biraz daha kalınlaştırırsınız.

Elde ettiğiniz çizgi ortalama bu şekilde olacak,daha sonra tekrar fırça ile üstünden geçerek hataları düzeltin ve boşlukları doldurun.


Birbirine benzemişler mi? Fena değil sanırım.

Peki kuyruğu düzgün ve aynı nasıl çekeceğiz ? Kendim için bulduğum formül şöyle; kirpik dibinin sonuna kadar eyelinerı çekiyorum daha sonra kaşlarımın bitiş noktasını hedefleyerek bir çizgi çekiyorum. Bakın şu şekilde;



Böylece iki kuyruk birbirine benzemiş oluyor.Yönleri aynı oluyor. Kesik uçlu fırça kullandığımız içinde çizgi gittikçe inceldiği için kuyruk halini alıyor.

Ve sonuç:


Umarım işinize yarar. Sevgiler :)
Blog Widget by LinkWithin