28 Ocak 2011 Cuma

ASOS MARKA CLUTCH ÇANTALARIM

İtiraf ediyorum, clutchları kullanmaktan çok almayı seviyorum :)) Güzellikleri başımı döndürüyor. Hiçbir zaman yeterli sayıda clutchım yokmuş gibi geliyor. Asos şu anda kendi ürünlerinde indirim yapmış durumda. İlk çantada uzun zamandır gözüm vardı, hazır indirime girmişken kaptım. İkinci çantada çok çok uygun bir fiyata inmişti. Leopar desenini aksesuarlarda kullanmayı sevdiğim için aldım.

Laf aramızda kalsın, daha bir sürü çantada ayakkabıda gözüm kaldı. Ama şimdilik sadece bunları aldım! *_*

Bu arada haberiniz var mı bilmiyorum, Asos tüm dünyaya ücretsiz kargo uygulamasına geçti.




26 Ocak 2011 Çarşamba

GÜNÜN MAKYAJ KARESİ: GÖKKUŞAĞI MAKYAJI!

  












Bugünkü göz makyajımız benim birbirine en çok yakıştırdığım renkler olan sarı turuncu ve pembeden oluşuyor. Bu renklerin uyumu hatırına bir sürü resim ekledim :)  Sarı ve turuncu farlar Inglot marka, pembe far ise Elf marka.. Üst kirpik dibine Inglot jel eyeliner uyguladım,alt kirpik dibine ise Flormar Ultra Black Eyeliner... Rimel olarak Loreal Voluminous X5 kullandım. Rujum Sephora marka ama kodunu unuttum eklerim sonra ;)


Makyajın devamına göz atalım; 


25 Ocak 2011 Salı

SON ELF SİPARİŞİM VE ÜRÜN TANITIMLARI



Elf'ten son siparişimde elime geçen ürünleri size tanıtmak istiyorum. Dört adet ürün aldım, hepsi Studio serisinden. İki adet fırça ve iki adet yardımcı ürün olarak tanımlayabileceğimiz; fırça şampuanı ve yüz spreyi.


Elf'in studio serisi fırçaları ile ilgili düşüncemi az çok biliyorsunuz.Ben bu serinin fırçalarını çok beğeniyorum. Öldür Allah dökülme yapmıyor, gayet yumuşak kıllara sahip ve güzel bir uygulama sağlıyor. Uygun fiyatlı ve kaliteli fırça arayan herkese tavsiye ederim. Complexion brush 'ı ben pudra uygularken kullanıyorum. Yoğun renk veren allıkları daha hafif uygulamak istediğinizde veya yüzüme şöyle bir bronzer geçeyim dediğinizde de kullanabilirsiniz. Angled contour brush'ı ise, göz makyajlarında renkleri hafifletmek ve kaş kemiğine uygulama yaparken tercih ediyorum. 


Elf Makeup Mist & Set 'i almamın sebebi, MUA'da MAC Fix+ ile %100 benzer olduğunu okumamdı. Ancak Elf'in çok kimyasal bir kokusu var, ben makyaj öncesi ve sonrası yüzüme kullanırken rahatsız oldum. Onun dışında güzel bir ürün, farı aldıktan sonra fırçama bir iki fıs yapıyorum ve böylece farlar göz altıma,sağa sola bulaşmadan güzelce uygulayabiliyorum; bu konuda Fix+ dan eksiği yok. Bu iş için Fix+ ı uyguladığım zaman, ürünü boşuna israf ediyormuşum gibi geliyordu :)) Bu yüzden Elf'i almam iyi oldu.


Brush Shampoo ise, fırça şampuanı. Ben bebe şampuanı kullanıyordum, pek bir farkı yok aslında. Değişik ürün denemek isteyenler alabilir, ben bittikten sonra tekrar almam.


23 Ocak 2011 Pazar

GÜNÜN MAKYAJ KARESİ




Uzun zamandır göz makyajı yapmıyordum. Elim farlara gitmedi bir türlü... Dolayısı ile sizinle de paylaşacak fotoğraflar çekemedim. Bugün ise sonunda göz makyajı yapacak gücü kendimde buldum, sıcak tonlarda ışıltılı bir makyaj yaptım. Eksik ve hatalı kısımları var ama bu seferlik böyle olsun! :))


Makyajın geri kalan kısmı;


22 Ocak 2011 Cumartesi

BENDEN HABERLER VE DÜĞÜN HAZIRLIKLARI

Bir süreden beri bloga post girmiyorum... Hem yoğunum, hem de keyfim pek yok. İş ile ilgili pek tadım yok, hala gönlüme göre çalışabileceğim bir yer bulamadım, muallaktayım. Onun dışında özel hayatım malum; evlilik hazırlıkları...


Neyse ki evlilik hazırlıkları ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyorum, herşey gönlüme göre gerçekleşiyor çok şükür! Ufak ufak haberler vereceğim bu postta size,artık aklıma ne gelirse :)) Önceden planlanmış bir post değil yani.


Hazırlıkların en önemli aşamalarından biri olan düğün mekanını ayarladık. Düğünüm hep istediğim gibi kır düğünü tarzında olacak. Yeşillikler içerisinde bir mekanda ve çok hoş bir organizasyon ile dünya evine gireceğim. Mekandan bir kaç resim paylaşayım sizinle; mekanı tanıyan olursa çaktırmasın lütfen ;)


  
Onun dışında her gün ellerimiz kollarımız dolu olarak eve geliyoruz. Evlenmek ne kadar zormuş meğersem! Bir evin ne kadar fazla ihtiyacı varmış. Al al bitmiyor :)) Daha önceki postlarımda aldıklarımın bazılarını paylaşmıştım, sağdaki düğün hazırlıkları etiketinden ulaşabilirsiniz. Mesela bugün de kahvaltı takımı aldım. Telefonumdan bir poz çektim sizin için,pek belli olmuyor ama idare edelim.

En çok alışveriş yaptığım ürünler ise gecelikler,çamaşırlar,pijamalar,sabahlıklar...Karşı koyamıyorum, çeşit çeşit almak istiyorum :)) Dolayısıyla bu indirim döneminde en çok alışveriş yaptığım mağaza Oysho oldu.

Hazır indirim demişken, Zara'da sezondan aldığım havuç pantolonun farklı 2 rengini indirim döneminde aldım. Demek ki neymiş, çok acelesi yoksa Zara'dan sezonda pantolon alınmazmış, pantolonlar kolay kolay tükenmiyor, en azından benim bedenim :)

İki gün önce hayatımda ilk defa gelinlik denedim *_* Çok garip bir duyguymuş. Tesadüfen girdiğim mağazada, denediğim dört modelin ikisini beğendim :)) Ya kolay beğeniyorum ya da gelinliklerle ilgili fazla tecrübem olmadığı için güzelliklerine hemen aldanıyorum :) 


Sizin için minik bir kare :) Hayır,bu gelinliği almadım. Sadece deneyip beğendiğim iki gelinlikten biri de buydu.Gelinlikte taş,boncuk benim tarzım değil. Daha çok romantik tarzda güpürlü modelleri beğeniyorum. Marka ve mağaza önerilerine açığım ama diktirmeye karşıyım,onu da söyleyeyim :)) 

Hazırlıklarımızın en büyük aşamalarından biri de ev konusuydu. Çok şükür onu da hallettik! 1 Nisan'da teslim alacağız, teslim aldıktan sonra mobilya alışverişlerine de başlayacağız. Şimdiden ufak ufak geziyoruz ama tam gönlümüze göre bir şeyler bulamadık. Mesela Yatsan'ın yatak başlarını çok beğeniyorum ama fiyatları biraz yüksek geliyor.Mesela aşağıdaki model yatağıyla ve pufuyla beraber ortalama 5000 lira civarı. Resimden pek anlaşılmıyor ama bej rengi kumaş başlığın çevresi beyaz ahşaptan oyma model.

Bir de Yatsan'ın bu koltuğunda ne zamandır gözüm var. Çok önceden vitrinden resmini çekip twittera bile eklemiştim. Çok büyük ihtimal bu koltuğu oturma odamıza alacağız :)


Salonumuz içinse Montel'in beyaz deri koltuklarında gözüm var. Herkesin deri koltuklardan beni vazgeçirmeye çalışmasına rağmen şimdilik kararlıyım *_* Ancak deri koltuk takımı alırsam, nasıl bir yemek odası takımı alacağım konusunda emin olamıyorum.


Bir de yorgun geldiğimiz akşamlar ayaklarımızı uzatıp oturalım diye şu koltuklardan da alsak süper olmaz mı?
Oldukça uzun bir post oldu. Devamı başka posta... Sonuna kadar okuduysanız teşekkür ederim :)

16 Ocak 2011 Pazar

MUGHETTO'NUN DOLABI




Uzun zamandır Mughetto'nun Dükkanı ile ilgili post girmiyordum :)){Satış blogumu bilmeyen var mı?} Blogu hızlı bir şekilde güncelleyemiyorum aslında ama son zamanlarda güzel elbiseler ekledim. Vakit bulduğum ilk zamanda da pek çok ürün ekleme fikrim var,takipte kalın ;) Malum evlilik hazırlıkları içinde olunca dolup taşan dolap sıkıntı yaratıyor.

12 Ocak 2011 Çarşamba

LAZER EPİLASYON İLE İLGİLİ TÜM SORU İŞARETLERİ VE CEVAPLAR

Fazla geciktirmeden lazer epilasyon ile ilgili post girmenin zamanıdır. Birkaç post önce lazer epilasyon hakkında kafamdaki soru işaretlerini gündeme getirmiş ve sizden yardım istemiştim. Sizin yorumlarınız,mailleriniz sayesinde kafamdaki düşünce tam anlamı ile oturdu. Bu postta,kafası benim gibi karışık olanlara yardımcı olmaya çalışacağım.


Günümüz modern dünyasında, pek çok bayan tüylerinden sonsuza dek kurtulmak istiyor. Ancak karar aşamasında pek çok yol ayırımına geliyor. Her yerde lazer epilasyon yapan merkezler hatta kuaförler, birbirinden farklı ve değişik makinalar ve oldukça farklı fiyatlar var. Şimdi tek tek soru işaretlerini inceyelim istiyorum;


Önceden belirteyim, bu düşünceler kendi şahsi araştırmalarım neticesinde ortaya çıktı,bilimsel değildir :))


1) IPL cihazları ile mi epilasyon? Alexandrite- ND Yag- Diode cihazları ile mi epilasyon?
IPL cihazlarının tek amacı epilasyon değildir. Leke tedavi amaçlı da kullanılır.( Bu kısım benim en çok kafamı karıştıran kısımdı zaten.) Epilasyonda etkilidir ancak ya tüylerinizden tamamen kurtulamazsınız ya da belli bir süre sonra tekrar tüylenme gözlenir ki 18 seans IPL ile epilasyona gidip sonuç alamayan kişiler var. *_* Tabi şöyle bir durumda var, teknoloji her gün gelişiyor ve belki IPL cihazları da gelişiyordur ama genel olarak durum bu şekilde. Alexandrite, ND Yag, Diode cihazları ise epilasyon maksatlı kullanılan ve ortalama %90 başarı alınabilen makinalar. Zaten unutmayın ki, %100 sonuç almanız çok zor, çünkü ayva tüyleri denilen açık renk ve incelikteki tüyleri genelde makinalar görmüyor. Ancak ben Alexandrite makine ile epilasyona gidip %100 tüylerinden kurtulan bayan da gördüm. Epilasyonunuz tamamlandıktan sonra tek tük kalan ince tüyleriniz sizi rahatsız ederse, bu durumda iğneli epilasyon öneriliyor.


Yorumlarda belirtilen bir konu da şu şekildeydi; ND Yag > Diode > Alexandrite.
Yani en iyi epilasyon cihazının ND Yag olduğu... En sağlıklı olan, tüylerinize uygun bir makine ile epilasyona başlamanız, gittiğiniz merkezdeki uzmanların sizi yönlendirmesi. ND Yag açık tüyleri dahi görebilen bir cihaz. Ancak benim tüy rengim koyu olduğu için Alexandrite ile başladık, tüylerim inceldikçe ve makine görmemeye başladıkça ND Yag cihaza geçeceğim.


2) Güzellik merkezleri mi, klinikler mi tercih edilmelidir?
Benim ilk görüştüğüm yer bir güzellik merkezi idi ve IPL cihazları ile epilasyon yapılıyordu. Ancak IPL cihazları ile ilgili kafamda karışıklık olunca başka bir yer ile görüştüm,ikinci görüştüğüm yer bir klinik. Bünyesinde doktor bulunduruyor ve lazer epilasyon dışında sağlıkla ilgili pek çok konuda hizmet veriyor. Araştırmalarım neticesinde, Alexandrite cihazlarının, bünyesinde sürekli doktor bulunmayan merkezlerde kullanılmasının yasak olduğunu öğrendim. Yani bünyesinde doktor olmayan güzellik merkezlerinin epilasyon cihazı tercihleri mecburen IPL oluyor.


3) Epilasyon esnasında acı hissediliyor mu? Öncesinde ve sonrasında nasıl bir uygulama gerekiyor?
Ben Alexandrite cihaz ile epilasyona başladım. İlk seansıma dün girdim. Tüm vücut için 1 seans ortalama 1.5 saat sürdü. En çok genital bölgemin acımasından korkuyordum ama en az acıyan bölgem genital bölgem oldu, benimle ilgilenen uzman dahi şaşırdı. En çok acıyan bölgem ise koltuk altı oldu ancak bölge çok ufak olduğu için 1 dakika dahi sürmüyor ve hemen bitiyor. Demem o ki, şu bölgem çok acır bu bölgem çok acır diye kendinizi şartlandırıp gitmeyin, hassas bölgeler kişiden kişiye değişiyor. Ancak çok açık ve net söyleyebilirim ki, katlanılamayacak bir acı değil. Kaldı ki ben EMLA krem denilen anestezi maksatlı krem dahi kullanmadım ve bundan sonra da kullanmam. Benim bazı bölgelerimde tüy yoğunluğum oldukça fazla olmasına rağmen, ortalamanın altında acı hissettim. *_* Çok acır,dayanamam tarzı düşüncelerde epilasyonu geciktirmeyin derim. Eğer acıya dayanıp dayanamayacağınıza karar vermek istiyorsanız, bir merkeze gidin ve ücretsiz test atışı yaptırın.


Ben epilasyona gitmeden bir gün önce tüylerimi kısaltarak gittim. Epilasyondan sonra nemlendirici krem kullanmam gerektiği söylendi. Ve ılık duş önerildi. 2 hafta sonrasına kontrol seansı verildi.


Benim gittiğim klinik; Estethica. Ataşehir ve Bakırköy'de şubeleri var.


Son olarak aklıma gelenler,
-Hormonal problemleriniz var ise epilasyondan etkili bir sonuç alamazsınız.Doktor kontrolüne girip, tedavi olmanız gerekir.
-Ipl cihazları ile Alexandrite, ND Yag, Diode cihazları arasında fiyat olarak neredeyse 2 kat var. Bu durumda tercih sizin, ya daha az para vereyim IPL ile şansımı deneyeyim dersiniz ya da ben kesin ve net bir sonuç almak istiyorum dersiniz.IPL cihazlar ile sonuç alamazsınız diyemem ama genel araştırmalarda çıkan sonuç; evet tüyleriniz inceliyor ancak komple tüylerinizden kurtulmanız mümkün değil.
-Mümkünse paket programları tercih edin. Tüm vücut seans fiyatları ortalama 500 lira civarı iken, 8 seanslik paket için 1750 lira ödedim ben.
-Güzellik merkezi mi, klinik mi, hastane mi tercih etmeliyim derseniz; fiyat da aynı orantıda artıyor. Önceden de söylediğim gibi güzellik merkezlerinin bünyesinde doktor olmuyor genelde ve IPL cihazları kullanılıyor. IPL cihazları ile epilasyon en fazla 1000 liraya patlar size, kliniklerde Alexandrite cihaz ile epilasyon ortalama 1750,2000 lira civarı tutar ancak hastanede lazer epilasyon yaptırmak istiyorum derseniz ben Alexandrite cihaz için 6 seansına 3000 lira fiyat aldım Acıbadem Hastanesi'nden :)) Piyasa fiyatları arasında çok fark var gördüğünüz gibi.
-Ve kafanızda lazer epilasyona başlamak varsa,şu aylar en doğru zamanlar,unutmayın. Yaz geldiği zaman bronzlaşırsanız epilasyona ara vermeniz gerekecektir.


Evet, bu yazının sonuna geldik, şu zamana kadar sabırla okuyan herkese teşekkürler. Son defa hatırlatmak isterim ki, yukarıdaki bilgiler kendi şahsi araştırmalarım ve görüşlerim ile alakalıdır. Lazer epilasyona başlamadan mutlaka bir uzman ile görüşmenizi tavsiye ederim.Herkese mis gibi günler dilerim :=)

11 Ocak 2011 Salı

GÜNÜN AYAKKABISI: URBANOG SİPARİŞİM

Urbanog siparişlerim bugün sağ salim elime ulaştı. Toplamm 5 ayakkabı, problemsiz, gümrüğe takılmadan bana teslim edildi. 2 tanesi arkadaşım içindi, aşağıdaki 3'ü ise benim ayakkabılarım.

2 adet stiletto ve 1 adet kürklü bootie sipariş ettim. Çiçekli stiletto yazın elbiselerin altına giymek için süper. Mor kadife stiletto çok ama çok şık bir model. Kürklü bootie ise bu kışın modası,çok hoş bir model.


  
Stilettoları 9, bootie'yi ise 8.5 numara aldım. Önceki aldığım bootie de 8.5 numaraydı ve çok rahat olmuştu. Bu sefer ise maalesef ayağımı çok sıktı *_*
9 numara stilettolardan biri ayağıma tam oturdu diğeri ise biraz bol geldi,kalıp koyduracağım mecburen. Bu seferki siparişim numaralar bakımından oldukça karışık oldu, ben de anlayamadım :)


Üç ayakkabının da topuğu olmasına rağmen kalıpları oldukça rahat, diğer Urbanog ayakkabılarım gibi :)
  

Bootiye geri göndermekle uğraşmayacağım için, ilgilenenleriniz olursa, satışa çıkardım.. İlgilenen bayanlar yorum kısmına yazabilir veya bana mail atabilir. (lifebymughetto@gmail.com)
Bootie 8.5 numara; bana yarım ila bir numara kadar küçük. Ben NineWest'te 8.5 numara giyiyorum, Nine West'te 8 veya 7.5 numara giyen bayanlar tercih edebilirler. Urbanog ayakkabılarını merak eden bayanların dikkatine...! *_*


Bu cici bootie nin artık cici bir yeni sahibesi var,ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim, ilk benimdir diyenin oldu! :))

9 Ocak 2011 Pazar

KERVAN MAĞAZALARI'NDAN ALDIĞIM ÇEYİZLERE DEVAM

Kervan Mağazaları'nın yaptığı promosyondan bahsetmiş ve aldığım ürünleri tanıtmıştım size hatırlarsanız. Daha sonra Kervan'a tekrar gittim ve o zaman aldığım battaniye ile takım olan nevresim takımını satın aldım. Nevresim takımı; 2 adet düz yastık kılıfı , 1 adet düz çarşaf, 2 adet süslü yastık kılıfı ve 1 adet süslü yorgan kılıfından oluşuyor.


Süslü yastıkların deseni;



Yine battaniye ve nevresim takımının deseni ile bir örnek havlulardan aldım. 2 adet yüz havlusu ve 2 adet el havlusu... Misafir havlusu yapmayı planlıyorum. Banyomda güzel bir sepetin içine koyarak dekoratif amaçlı da kullanabilirim.






Ve son olarak masa örtüsü takımı aldım.1 adet düz renk kapak saten örtü, 1 adet dantelli örtü ve 12 adet dantelli peçetelerden oluşuyor.







6 Ocak 2011 Perşembe

LAZER EPİLASYON İLE İLGİLİ ACİL YORUMA İHTİYACIM VAR

Merhaba


DİKKAT BAYANSAL BİR MEVZUDUR!


Şu anda fikirlerinize ve tavsiyelerinize çok ihtiyacım var, o yüzden acil bir şekilde bu postu giriyorum. Bir süreden beri lazer epilasyona başlamak istiyordum ama nereye gitmeli,hangi makineyi tercih etmeli falan kafam çok karışıktı. Bugün Estetech 'in Maltepe Şubesi'ne gittim ve biraz bilgi aldım. Aslında ben Alexandrite cihazı ile ilgili güzel yorumlar okumuştum ve o cihaz ile epilasyon yaptırmak istiyordum. Müşteri temsilcisi bu cihazın Mecidiyeköy şubelerinde olduğunu ancak ellerinde olan cihazın Alexandrite cihaza göre daha güzel sonuçlar alan bir cihaz olduğunu söyledi. Ellerindeki cihaz IPL Ellipse.. Ben IPL cihazlar ile ilgili olumlu yorumlar okumadığımı ve bu makinenin lazer epilasyon amaçlı olmayan bir cihaz olduğunu duyduğumu belirttim. Ancak müşteri temsilcisi ilk çıkan IPL'ler için bunun geçerli olduğunu ama ellerinde son teknoloji bir cihaz olduğunu belirtti. Kafam tabi ki karmakarışık.


Onun dışında, lazer epilasyonun süreci şu şekilde; gitmeden önce komple tüylerinizi temizliyorsunuz ve temiz bir şekilde gidiyorsunuz. Bacak için 6 ayda bir, genital ve koltuk altı için 3 ayda bir gidiyorsunuz; amaç tüylerin aktif olduğu dönemi yakalamak. Tüylerden 4 seansta kurtulacağınızı ve maksimum 2 seans daha gitmenize gerek olacağını söylüyorlar. Açık renkli tüyleri görmüyor ve onlara pek faydası olmayacağını söylüyor.


Benim sizlerden ricam bu konuyla ilgili doğru bilgi sahibi olanların yorum bırakması. Kulaktan duyma bilgilerden daha çok net bilgilere ihtiyacım var *_* Çok kafam karıştı ve yarın gidip ödeme yapmam lazım. 


IPL Ellipse ile ilgili bilgisi olanların ve bu cihaz ile epilasyon yaptıranlar da ne durumda olduklarını belirtirse çok memnun olurum.


EK: Bu arada sanırım I2PL..

4 Ocak 2011 Salı

YARGICI İNDİRİMİ BAŞLADI ve aldıklarım !



En sevdiğim markalardan biri olan Yargıcı'da da indirim başladı. Çizgilerini ve modellerini oldukça beğendiğim bir marka kendisi. Bu yüzden birkaç gün önce denediğim, aşık olduğum paltoyu bütçemi şu anda zorlayacakta olsa da almış bulunmaktayım. Ki %50 indirime girmese yanından bile geçemezdim ya,neyse!


Yanına da şirin mi şirin bir bluz aldım. Kendimi bu çizgideki kıyafetlerin içinde çok mutlu hissediyorum *_*


Tekstilden,kozmetikten yani alışverişin her türlüsünden uzak durmam lazım bir süre. Sonra nişanlıdan ve anneden ; 3 gün sonra evleneceksin hala pılı pırtı alıyorsun laflarını duymak farz oluyor!




Blog Widget by LinkWithin