27 Haziran 2009 Cumartesi

Mughetto'nun kozmetik dünyası :))






Kozmetiğe çok meraklıyım.Eşyalarımın büyük bir kısmını banyoda bu ufak dolapta saklıyorum.En üst katta parfümler,bakım ürünleri var.Raflarda ise kutuların içine makyaj malzemelerim bulunuyor.


Bütün ojelerimi bir kutunun içinde saklıyorum.Renk renk oje sürmeye bayılıyorum.Küçük hanımefendi modunda olduğum zamanlar ise french tarzda oje sürmeyi tercih ediyorum.Ojelerim genelde yerel markalardan oluşuyor.Watsons’da satılan ve oje sürmeden önce tırnaklarınızı törpüleyecebileceğiniz,resimdeki gri törpüyü şiddetle tavsiye ediyorum.Bu ürünü kullandıktan sonra oje sürmeseniz dahi olur tırnaklarınız o kadar sağlıklı ve parlak oluyorki.Fiyatıda çok uygun;4 lira olması lazım.






Çeşitli bakım ürünlerim var fakat bunlar en çok kullandıklarım:
1)Yüzümü Olay yüz temizleyici ile yıkıyorum.Çok memnunum.
2)Göz makyajımı ise Yves Rocher marka yağ karışımlı temizleyici ile çıkarıyorum.Fena değil,fazla zorlanmadan suya dayanıklı makyajı çıkartabiliyorum.
3)Yüz makyajımı temizlemek için ve yüzümü toniklemek içinde Yves Rocher marka seti kullanıyorum.Yves Rocher ürünlerinden genel olarak memnunum.Kampanyalarını takip ettiğiniz taktirde uygun fiyatlara kaliteli ve doğal ürünlere sahip olabiliyorsunuz.
4)Yüzümü Olay marka yüz nemlendiricisi ile nemlendiriyorum.Makyaj yapmadan önce suratımı çok rahatlatıyor.Sürdükten birkaç dakika sonra da makyaja başlayabiliyorum.
5)Son zamanlarda ne yazıkki göz altlarımda morluklar oluşmaya başladı.Fotoğraflara baktığım zaman hiçte hoş gözükmediğini farkettim.Geçenlerde Migros’ta dolaşırken Neutrogena’nın göz altı morluklarına yönelik bu minik kremine rastladım ve hemen aldım.Fiyatının 19 lira olması gerekiyor.Düzenli kullandığınız taktirde göz çevresini aydınlatıyor ancak mucize yaratmadığı bir gerçek.


Saçım yaklaşık 4 seneden beri doğal rengi olan koyu kumral idi.Fakat oldukça radikal bir değişiklik ile saçımı İrlanda Kızılı denilen bir renge boyattım.Kahverengi alt temalı bir kızıl.Saçıma eskisine oranla çok daha fazla özen göstermem gerekiyor.Bunlarda benim saç bakım ürünlerim;
Üst sırada soldan sağa;
1)Down Under Naturals boyalı saçlar için doğal saç şampuanı.Sakız gibi kokuyor ve saçı yumuşacık yapıyor.Şu anda Watsons’ta indirimde 8 lira olması lazım,kesinlikle tavsiye ediyorum.Ben boyalı saçlar için olanını kullanıyorum,memnunum.
2)Schwarzkopf Gliss saç bakım ürünü.Sanırım bu seriyi hemen hemen herkes biliyordur.Banyodan sonra saçınıza yeterli miktarda sıkıyorsunuz,saçınızı yumuşatıyor ve kolay taranmasını sağlıyor.Ben memnunum,aynı üründen 3 şişe kullandım.Ayrıca sadece duştan çıktıktan sonra değil gün içinde sürekli sıkıyorum.Böylece saçın dış etkenlerden etkilenmesini önlüyor.
3)Tony&Guy saç bakım ürünleri.Bunlarda Watsons ganimetlerim .Son zamanlarda tüm param Watsons’a gidiyor galiba.3 al 2 öde kampanyası vardı,aklımda sadece kızıl saçlar için içinde kızıl renk pigmentleri olan şampuanını almak vardı ama kampanyayı görünce dayanamadım,2 ürün daha aldım.Ön sıradaki kısa ürün bukleleri belirginleştirmek ve şekil vermek için kullanılıyor.Arka sıradaki beyaz şişe ise saçı dış etkenlerden koruyan,nemlendirici özellikli bir ürün.Henüz ürünleri yeni aldığım için bir yorum yapamayacağım ancak denemekte fayda var,kampanyayı kaçırmayın kızlar diyorum.Ben bu 3 ürüne 64 lira verdim.
4)Sarı büyük kutu Watsons marka bira mayası özlü bir saç maskesi.Bu üründen de kaç tane kullandığımı unuttum kesinlikle çok memnunum.Fiyatıda 10 liradan az ve aylarca gidiyor.Tavsiye ederim ;)



Duş sırasında yardımcı ürünlerim ise;
1)Mor kutu Watsons marka lavanta özlü ve mis kokulu bir scrub.Vücuttan ölü deriyi temizlemek için oldukça güzel bir ürün. 8lira olması lazım.
2)Body Shop marka kızılcık özlü duş jeli.Optimum AVM’nin içinde Shaya grubun içinde Body Shop ürünlerinin de outleti bulunuyor.Uygun fiyata Body Shop ürünü bulmak mümkün.Bu duş jelini 7 liraya almıştım sanırım.
3)Watsons’tan aldığım kan dolaşımını arttırmaya yarayan bu ürünü selülitli bölgeler için kullanıyorum,işe yaradığına inanmak istiyorum.Alt sıradaki yeşil renk yosun özlü sabunla vücudumu yıkadıktan sonra bu ürün ile masaj yapıyorum.Yosun özlü sabunu Kadiköy’de Kırtasiyeciler sokakta bulunan bir aktardan aldım,sanırım 5 liraydı.
4)Kahverengi sabun ise tam bir mutluluk kaynağı.Palladium AVM’de bulunan Soap Story mağazasından aldım.Bisküvi kokuyor ve vücudu yumuşacık yapıyor.Kesinlikle tavsiye ederim.Fiyatı 15 lira civarındaydı sanırım ama kendini şımartmak isteyen bayanlara tavsiye ederim ;)


Pek çok parfüme sahibim ama sanırım bu 3’ü en çok sevdiklerim;
1)Jean Paul kış aylarında kesinlikle imzam olan bir parfüm.Kalıcı kokusunu tenime çok yakıştırıyorum.
2)Lolita parfüm ise benim kurtarıcım yaz kış demeden kullanıyorum.Özellikle zaman zaman 30 ml’si 30 liraya düşüyor,bu promosyondan kesinlikle elim boş çıkmıyorum,çünkü 30 ml’lik parfümler çantaya atmak için ideal ;)
3)Burberry Summer Limited Edition ise yeni aldığım bir parfüm.Sınırlı sayıda çıkarılmış.Kokusu ise süper tam bir yaz kokusu.

Vücut kremlerim;
1)Body Shop kızılcık özlü body butter.Bu üründen oldukça memnunum zaten Body Shop’un butterları bir efsane.Çok yoğun bir krem fakat yağlı bir his bırakmıyor.Ağda sonrası hassasiyet gösteren ve kızaran bacaklara birebir ;)
2)Hobby vücut kremi.Geçen yaz tatie gittiğimde yanıma krem almadığımı farkedip girdiğim marketten ilk gözüme çarpan kremi almıştım.Bu krem çikolata kokulu fakat çoğun bir yapısı var.Memnun kalmadım fazla.

Watsons'tan aldığım Body Formula ayak pudrası,yaz günlerinde çıplak ayakla babet giyen bayanlar için birebir.İçeriğindeki antibiyotik yapısı ile bakteri oluşumunu engelliyor ve ayak kokusunun önüne geçiyor.Ben evden dışarı çıkmadan önce ayağıma sürüyorum ve akşam ayağımdan babeti çıkarttığımda gerçekten hiç koku oluşmamış oluyor.Tavsiye ederim ;)


Şu sıralar en sık kullandığım makyaj malzemelerim;
Soldan sağa;
1)Vichy dermablend leke kapatıcı ürün.Suratımı biryere çarpıp morardığı bir sıra bu morluğu nasıl kapatabilirim diye kafa patlatırken,girdiğim bir eczanede bu ürünle karşılaştım.En zor durumdaki lekeleri dahi süper kapatıyor.Çok minik bir ürün fakat o kadar yoğunki ufacık bir parçası bile tüm yüze yetiyor.Ayrıca yüz için zararıda yok.Fiyatı 60 lira falan olması gerekiyor.Fakat kesinlikle çok uzun süre gidiyor.Ben artık zamansız çıkan sivilceleri kapatmak için kullanıyorum ;)
2)Maybelline dream matte krem yapılı fondöten.İşte bu ürün benim makyaj çantama koymak için 3 ürün şansım olsa idi kesinlikle onlardan biri olurdu.Sanırım 10 kutu falan bitirdim.O kadar hafif ve yumuşak bir yapısı varki.Suratında fazla leke olmayan bayanlara tavsiye ederim.Pişman olmayacaksınız ayrıca yüzünüz bu ürünü kullandıktan sonrada hava almaya devam edecek.
3)Nivea allık.Saçımı kızıla boyattıktan sonra bu pembe tonlarındaki allığı kullanmaya başladım.Kesinlikle yüze çok doğal bir pembelik veriyor.Tavsiye ederim.
4)Stila krem yapılı pembe allık.Bu allığın rengi hafif kırmızıya kaçıyor.Elle yanağınızın belli bir bölgesine uygularsanız hoş gözüküyor.Ancak elim bu allığa sık sık gitmiyor çünkü uygulaması zaman gerektiyor.Yüzünüzde mahçup bir kırmızılık olmasından hoşlanıyorsanız tavsiye ederim ;) Strawberrynet ganimetim.
5)Rujlarım;şu anda en çok pembe tonlarda ruj kullanıyorum.Aslında en son Inglot’tan kıpkırmızı bi ruj almıştım ancak kuaförüm bu tonda saça daha doğal renkler kullanmam gerektiğini söylediği için ne yazıkki o rujum rafta beni bekliyor.Rujlarım sırasıyla;
Rimmel dudak dolgunlaştırıcı ruj:Mucize yaratmasını beklemeyin ancak hafif dolgun dudaklarım olsun derseniz uygun fiyatıyla tercih edilebilir.
Nivea ruj:Bu ruj kesinlikle sürüldüğü andan itibaren hafif ıslak görüntüsüyle yüze bir anda ışık katıyor.
Maybelline ruj:Bu renk rujdan da çok fazla kullandım,dudaklarımda hafif bir pembelik olsun bayanlara kesinlikle maybelline rujumu tavsiye ediyorum.
6)Rimeller,eyelinerlar,göz kalemleri;
Soldan sağa;
Artdeco siyah renk waterproof göz kalemi.Yaklaşık 25 liraya almıştım.İlk başlarda performansı daha iyi idi.Fakat hala favorim.
Maybelline keçe uçlu eyeliner.Eyeliner çekmekte zorlanan bayanlar için kalem ucuyla çok rahat bir ürün.Tavsiye ederim.
Body shop eyeliner.Bittiği zaman kesinlikle tekrar alacağım ürünler birisi.Oldukça memnunum.
Yves Rocher mavi rimel.Dikkat çekici mavi renkte rimel arayan bayanlar adres Yves Rocher.Bu rimeli mavi tonlarınla göz kalemi ile tamamladığınız taktirde dikkat çekici gözlere sahip olma garantisi verebilirim.
Nivea rimel:Çok fazla rimelim var fakat bu rimeli en son Nivea’dan allık ve dudak parlatıcısı aldığım zaman hediye ettiler.Fırçası çok güzel.Watsons’ta şu anda Nivea’dan 2 ürün aldığınız taktirde 1 ürün hediye ediliyor.İlgilenenlere duyrulur.
7)Inglot farlarım:Hastalık derecesinde sarı ve turuncu far arayışımda Mac ve Inglot arasında gidip geldim.Fakat sonunda farlarımı Inglot’tan aldım.Mat yapılı ve kalıcı bu farlar kesinlikle yaz ayları için çok kullanışlı.Tanesine 25 lira verdim.
8)İşte benim kurtarıcı ürünlerimden bir diğeri:Maybelline göz altı kapatıcısı.Hafif göz altı morluklarını kapatmak için oldukça doğal görünümlü bir ürün.
9)Ve son olarak Pastel Katikül giderici kalem.Bu ürünüde şiddetle tavsiye ediyorum.Manikür yaptırdıktan sonra tırnak etlerinize uyguladığınız taktirde manikürün süresini çok uzatıyor.Fiyatı da çok makul,10 lira olması lazım

Bayanlar benden bu kadar,umarım yardımcı olmuşumdur.Herkese bol kozmetikli günler.








NOT:Kozmetik ürünü tanıtım konseptini http://www.salincaktaikisi.com/ 'da görmüştüm.Bu bloga hazırladığım tanıtımı gönderdim.Görsel açıdan daha zengin olarak yakında orada inceleyebilirsiniz ürünlerimi.Hoşçakalın.

5 yorum:

  1. mugocum çok güzel, çok düzenlisin, tekmi yaşiosun bilmiyorum ama banyoda saklamak zor olmuyormu,ben odamda barındırıyorum makyaj malzemelerimi, şifonyerimin üzerindeki kutular yetiyo bana tabiki :)

    YanıtlaSil
  2. Ayy duygusallastim blogu actiktan sonraki ilk postumu bulup yorum yazmissin :)) Tek yasamiyorum ama ayri banyom var o yuzden istedigim kdr yayilabiliyorum banyoya :)

    YanıtlaSil
  3. aa tesadüfen yaptım ilk postunmu bilmiyordum ilk yorumu da ben yapmış oldum :)

    YanıtlaSil
  4. Ayyy sonunda buldum Toni&Guy'lı postunu Mughettocum. Nerdeydi nerdeydi diye aradım taradım ama sonunda buldum. :D

    O en öndeki bodur görünümlü ürün hakkındaki görüşlerini merak etmekteyim de ben, almayı düşünüyorum. o kadar para vermeye değer bi ürün mü sence?

    Saçlarımın elektriklenmesinden gına geldi de bana. Bi de ince telli ve dalgalı saçlarım. Baş edemiyorum artık elektriklenmesiyle, şekil almamasıyla. watsons'taki kadın Toni&Guy ürünlerini önerdi. Bi araştırmadan almak istemedim. Bana önerebilceğin ürün var mı bu markadan ya da başka markadan?

    Çok sağol cevap için şimdiden, öpüyorum :*

    YanıtlaSil
  5. Leah : çok mucizevi bir ürün değil bence ama bnm buklelerim ve elektriklenme sorunum olmadığı için net yorum yapamıyorum :(

    Ben ürünü zaman zaman saçım ıslakken kullanıp hafif bukleli görüntü elde etmeye çalışıyorum :)

    Kaliteli bir ürün ama dediğim gibi tatmin edermi bilmiyorum. Watsons ın Tony&Guy ürünlerinde yaptığı 3 al 2 öde vs tarzı kampanya döneminde al bence alırsan.

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI SEVİYORUM :)

Blog Widget by LinkWithin