10 Temmuz 2010 Cumartesi

KUYRUKLU EYELINER ÇEKME - 101

Eyeliner çekmekte zorlanıyor musunuz? İki gözünüze aynı şekilde çekemiyor musuunuz? Kuyruk yaparken sıkıntı mı çekiyorsunuz? :))

Evet KOLAY EYELINER ÇEKME-101 dersine hoşgeldiniz.

İhtiyacımız olan malzemeler: Jel eyeliner & Kesik uçlu fırça

Ben jel eyeliner olarak Inglot marka tercih ediyorum,fırça olarak ise Elf Studio veya Inglot 131T tercih ediyorum.



Gördüğünüz gibi bir gözüme eyelinerı çektim.Göz pınarından ince başlayan eyeliner,gözün ortasından itibaren kalınlaşıyor ve en son kuyruk ile bitiyor.


Amacımız: İkinci gözümüze çektiğimiz eyelinerın da aynen böyle olması.Peki nasıl ?


Gözün ortasına kadar orta kalınlıkta bir çizgi çiziyoruz,resimdekinden daha erken bitirmeye dikkat edin çizgiyi. Fırçayı kirpik dibine iyice yapıştırın ve olabildiğince ince çekin çünkü kalınlaştırmak daha kolay ama baştan kalın çekerseniz düzeltemezsiniz. Burda püf nokta fırçayı kirpik dibine yapıştırmak ve dik açı ile tutmak ki çizgi fazla kalın olmasın.

Daha sonra göz pınarına doğru ince bir çizgi ile devam edin.Göz pınarındaki çizgi çok ince olmalıdır,o yüzden fırçayı çok hafif tutun ve iyice kirpik dibine yapıştırın.Daha sonra iki çizginin kalınlığını birbirine göre ayarlarsınız ancak ilk etapta ince bir çizgi çekin,sonra ikinci katta biraz daha kalınlaştırırsınız.

Elde ettiğiniz çizgi ortalama bu şekilde olacak,daha sonra tekrar fırça ile üstünden geçerek hataları düzeltin ve boşlukları doldurun.


Birbirine benzemişler mi? Fena değil sanırım.

Peki kuyruğu düzgün ve aynı nasıl çekeceğiz ? Kendim için bulduğum formül şöyle; kirpik dibinin sonuna kadar eyelinerı çekiyorum daha sonra kaşlarımın bitiş noktasını hedefleyerek bir çizgi çekiyorum. Bakın şu şekilde;



Böylece iki kuyruk birbirine benzemiş oluyor.Yönleri aynı oluyor. Kesik uçlu fırça kullandığımız içinde çizgi gittikçe inceldiği için kuyruk halini alıyor.

Ve sonuç:


Umarım işinize yarar. Sevgiler :)

16 yorum:

  1. Çok güzel çok!
    Ben bu postu sık kullanılanlarıma ekliyorum, açar açar bakarım artık. :))

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık, çok yararlı bir bilgi oldu ama senin kadar iyi yapabileceğimi gene sanmıyorum mugocum ;)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş. Aslında video olmasını çok isterdim. Aslında var ya, bir de; fırça kullanmadan normal eyeliner veya dipliner ile göstermeni isterdim. Geçen gün, Tubiş'ten de istedim bunu, fırçasız eyeliner ım yok dedi. Belki senin vardır diye; senden de rica ediyorum. :)
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Çok faydalı oldu, ellerine sağlık. Ben de önce Elf fırça kullanıyordum ama kesinlikle Inglot çok daha başarılı sonuç veriyor, harika yapmaya başladım ben bu fırça ile, tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  5. ÇOK GÜZEL OLMUŞ. BENDE BİR TÜRLÜ BECEREMİYORDUM.BİRDE GÖZ ALTI ŞİŞLİKLERİNİ NASIL KAPATABİLİRİM.ÇOK FAZLA AYDINLATICI KULLANMADAN DOĞAL NASIL OLUR.YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
  6. offf canım süper olmuş ellerine sağlık valla bayıldım eyeliner tarzına çok da yakışmı:)

    YanıtlaSil
  7. mente mente; Ahaha,Allah iyiliğini versin :) bak bak ama sende dene ;)

    cecilia; jel eyeliner + fırça almakla başla bence,eminim olur.

    tanesi; teşekkür ederim. Likit eyeliner veya kalem ile kuyruk yapamazsınız ama onun dışında çizgi çekmek için formül aynı :)

    Lucy; bende inglotta var,alıştıktan sonra farketmiyor,2 fırçayıda kullanabiliyorum :)

    mine; göz altı şişliklerini kapatıcı ile kapatmak olmazki.. Krem kullanın veya kompres yapın bence.

    sochic; çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  8. nalet olsun şu kuyruklara :( sevgilim bile dalga geçiyor o kuyruk yüzünden ya:/ küstüm eyelinera, farla takılıyorum artık. ders süper olmuş hocam ama ben yine büte kalırım gibi geliyor ühüh

    YanıtlaSil
  9. Hiç fırça ile denememiştim (klasik diplinerlar hariç) ben genellikle saçma sapan ama kendime özgü bir yöntem kullanıyorum.. Ters işlem, önce kalemle çizip sonra kuyruk kısmını nemli bir mendille inceltiyorum ama tabi senin gibi doğru yoldan ve ustaca yapmak başka.. Ders için teşekkür ederiz canım, deniyiciğim:*

    YanıtlaSil
  10. marlene the third; herkese jel eyeliner ve bir fırça tavsiye ediyorum çok fark ediyor gerçekten :)

    İğne ile İplik;Cevahir sana yakın bir inglota uğra derim,jel eyeliner ve bir 131t fırça..Ömrünün sonuna kdr yeter o jel eyeliner ;) 2si süper sonuç veriyor.

    YanıtlaSil
  11. dersime çalıştım dün.ortaya acayip şekiller çıktı ama olsun pes etmicem. bir fotomu da sana göndericem olmuşmu diye not verirsin artık ehehehe

    YanıtlaSil
  12. papatyaningüncesi; bir iki denemeden sonra elin alışır ve güzel sonuçlar alırsın,resim beklerim ayrıca yardımcı olurum :)

    YanıtlaSil
  13. tamamdır tatlım, yakın zamanda bir makyaj alışverişi beni bekliyo zaten:)

    YanıtlaSil
  14. mükemmel bir yazııı :) teşekkürler!

    YanıtlaSil
  15. heyoo:) bu benim için çok yararlı bi post olmuş

    YanıtlaSil
  16. a.gizem; rica ederiiim :)

    Ecem; Ne güzel! :))

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI SEVİYORUM :)

Blog Widget by LinkWithin