26 Eylül 2010 Pazar

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ NE TARZ KIYAFETLER TERCİH EDEBİLİR ?

Formspring'te ' üniversite öğrencileri nasıl giyinebilir,yardımcı olacak bir post hazırlar mısınız? ' diye benden rica eden okuyucuma gelsin bu post! :)

Öncelikle ; ben üniversitede oldukça rahat kıyafetler tercih ediyordum.Bütün bir seneyi iki üç farklı renkte Adidas eşofman ile geçirdiğimi bilirim ama benim geçerli sebeplerim vardı.

En başta okulum ile evim arasındaki mesafe çook uzundu ve olabildiğince rahat kıyafetler tercih etmek durumundaydım.

Okulu ve ortamını fazla sevmediğim için içimden gelmiyordu. *_*

Üçüncü senemde sevgilim askere gitmişti mutsuzdum!

Evet,kişisel bahanelerden sonra kombinlere gelelim.

Spor şıklık yakalayabilmek için hazırladığım kombin: ( Blazer cekete dikkat,aşağıdaki postta benimde giydiğim ceketin aynısı! )


Rahat ve cool bir tarz yakalayabilmek için hazırladığım kombin:







Benim içimde bir kokoş yatıyor,okulda şık olmalıyım diyenler için hazırladığım kombin:




Vee son olarak boyfriend jeanlerin,tişörtlerin,bez spor ayakkabılarının, kuru kafa aksesuarların tadını çıkarın.İş hayatına atıldığınız zaman çok özleyeceksiniz.




ARTIK ÇALIŞAN BİR BAYANIM VE 1 HAFTA BOYUNCA NELER NELER GİYDİM

Artık çalışıyorum...

Haziran ayında mezun olduktan sonra 3 ay kadar tatil yapmıştım.Tatil yapmıştım derken sadece 10 gün tatile gidebildim,benim tatilim evde yatarak geçti :) Ağustos ayının sonlarına doğru artık çalışmaya başlamalıyım dedim. İlanlara başvurma,görüşme süreci derken kendimi çalışırken buldum bile.

İlk gün benim için dramatik oldu. İlkokula yeni başlayan, annesinden ayrılmamak için ağlayan, 7 yaşında ufacık kız çocuğu gibiydim. Artık öğrencilik dönemi bitmiş ve hayatın gerçekleri ile yüzleşmeye başlamıştım. Daha çok yolun başında olmama rağmen, korktum... Derken; her öğle yemeklerinde sevgili ile beraber olabilme lüksüm,güzel bir muhitte çalışıyor olmamın avantajları ile işe alıştım diyebilirim.

Twitter'da o gün ne giydiğim ile ilgili resimler paylaşıyordum,bu resimleri bloga eklemeyi düşünmüyordum açıkçası.Çünkü çok kaliteli fotoğraflar değiller.Ama aldığım olumlu yorumlardan ve taleplerden sonra bloguma da ekliyorum.

Bir hafta boyunca ne giymişim detayları ile beraber sizinle...

*Boydan fotoğraf çekemediğim için genelde pantolon resimleri yok :)




Bu trenchcoat u hatırlıyor musunuz ? Doğumgünümde sevgilim hediye etmişti.Şu mevsim geçişlerinde tam bir kurtarıcı.
Bluz ise Twist yeni sezon ürünü,tam belli olmuyor ama çok şirin birşey,yakından göz atmanızı tavsiye ederim.





Bu çantanın camel rengi de mevcut bende,ikisini de çok çok severek kullanıyorum.
Zara'dan aldığım cekeyi giyebildim sonunda...
Kolyem ise FNO hatırası...
Oxfordsuz çıkmam !



Siyah hırka,siyah pantolon giydiğim birgün,kombini çift kolye takarak şenlendirmek istedim. Romantik takıları çok seviyorum.
Ceketim bayram alışverişi kapsamında aldığım ceket.Bayramdan sonra tekrardan giyebildim.
Hırka siyah siyah belli olmasada önü komple fırfırlı,çok cici.



Ceket ve her ne kadar belli olmasa da havuç pantolonu Taksim Atlas Pasajı'ndan aldım.En yakın zamanda tekrar gidile..




Kolları fırfır detaylı bluz,fiyonk formunda inci taşlı kolye,çiçekli trenchcoat un yarattığı romantik havayı zımbalı babetlerimle biraz kırmak istedim.

Evet işte geçirdiğim ilk haftamdan ufak ufak detaylar bu şekilde.. Yarın pazartesi,ikinci haftama başlıyorum.Sorunsuz,hızlı geçsin lütfen.

21 Eylül 2010 Salı

MEKAN TAVSİYESİ : BEYOĞLU MIDPOINT VE EŞSİZ MANZARASI



Uzun zamandır mekan tavsiyesinde bulunmuyordum. Bu seferki tavsiyem; bilindik bir cafe aslında; 'Midpoint'. Sevgilim ve arkadaşlarım ile sık sık gitmekten hoşlandığımız bir yer Midpoint ama genelde Anadolu Yakası'nda oturduğumuz için Cadde ve Palladium şubelerini tercih ediyoruz.


Son zamanlarda yolum İstanbul Barosu'ndaki işlerim sebebi ile sık sık Taksim tarafına düştüğü için Midpoint'in buradaki şubesini keşfetmiş bulunuyorum. Manzarasının güzelliği ile ilgili sağda solda birşeyler okumuş,duymuştum ama kendi gözümle gördüm,mest oldum resmen.


Yemek yerken siz aklıma geldiniz ve Iphone'um ile birkaç resim çektim.Sizi resimlerle başbaşa bırakıyorum:






İstanbul'u bilmeyenler için manzara ile ilgili detayları da belirtmek istedim.




Yolunuz düşerse şiddetle tavsiyemdir efendim.


Kendi sayfasından aldığım fotoğraflar :



SONBAHARA YAKIŞAN BİR KOMBİN

Bayram alışverişi kapsamında aldığım Zara ceketi paylaşmıştım sizinle.Ceketi beğenmeyen,yadırgayan kişiler oldu.Henüz kendi üzerimdeki kombini paylaşamadım ama Zara'nın bu ceket ile yaptığı kombine bir göz atmaya ne dersiniz ? Hem size hem bana fikir versin.


 Hala beğenmeyen ?

14 Eylül 2010 Salı

CHERRY CULTURE SİPARİŞİMİN DETAYLARI



Ayın 2'sinde verdiğim Cherry Culture siparişim ayın 4'ünde kargoya verildi ve bugün elime ulaştı.Araya bayramın girdiğini düşünürsek oldukça hızlı bir şekilde geldi.Siparişimin çoğu NYX ürünlerinden oluşuyor.Bir önceki Cherry Culture siparişimde de NYX ürünlerini tercih etmiş ve kalitesinden memnun kalmıştım.Fiyat performans bakımından değerlendirirsek oldukça yüksek bir puan kaptı benden NYX.


Ürünlere gelirsek;


One Night in Morocco genelde smokey makyaja uygun farlardan,4 adet parlatıcıdan ve far bazından oluşuyor.






Üçlü farlara gelirsek; NYX'in bu ürüne bayılıyorum.Cherry Culture sık sık %20 indirim yapıyor,indirim yaptıkça diğer çeşitlerini de almak istiyorum.










Son olarak bir adet göz kalemi ve bir adet ruj aldım.Göz kalemi NYX marka,ruj LA Girl marka.






Bu kadar ürüne ne kadar ödediğime gelirsek;




Toplamda 39 dolar ödedim.Shipping'e 13.40 dolar ödedim,takipsiz sanıyordum ama üst kısımda dikkat ederseniz takip numarası da göndermişler,şaşırdım.Benim seçtiğim en uygun kargo ücreti idi.


Kışlık kozmetik alışverişimi de tamamlamış bulunuyorum.Paylaşmadığım bir iki parça daha ürün aldım,zamanla paylaşırım.Kış sezonu için en çok tercih edeceğim ürünler nude ve gül kurusu renginde rujlar.Son olarak; nude renk ruj arayanlar Flormar'a ve Body Shop'a göz atın,ben iki markadan da kendime uygun ton bulabildim.

7 Eylül 2010 Salı

FİYONK DETAYLI CEKET


Hazır ceketlerden bahsetmeye başlamışken, Twist 2010 ilkbahar-yaz koleksiyonundan aldığım ceketi de sizinle paylaşmak istiyorum. Şu anda mağazalarda bulamazsınız ama outletlerde bulma imkanınız olabilir. Kendisi ile ilk görüşte aşk yaşamıştım ve çok severek aldım,çok severek giyiyorum.

Dün eklediğim ceketler bazı arkadaşlara kaba gelmiş sanırım, bende hep hanım hanımcık kıyafetler görmeye alıştığınız için olsa gerek. Ama zaman zaman deri ceketlerimle,oxfordlarımla da mutlu olan bir insanım ben,garipsemeyiniz lütfen! :)




6 Eylül 2010 Pazartesi

BAYRAM ve SONBAHAR ALIŞVERİŞİ

Eylül ayının gelmesi,yağmurların başlaması ile beraber sizin de gözünüz kışlıklara kaymaya başladı mı?

Şu sıralar camel rengi; ekose desenli; dantel, fırfır ve fiyonk detaylı sonbaharlık cicilerden gözlerimi alamıyorum açıkçası.Yaz mevsimini çok sevmeme rağmen,kıştan kaçış olmayacağını bildiğim için iyi taraflarını buluyorum,yani dolaba yeni ciciler ekleyerek kışı sevmeye çalışıyorum. :)

Dün bayram münasebeti ile sözlüm ile alışverişe çıktık.Adetmiş,sözlü olan kızı bayramda kayınvalidesi giydirirmiş.Böyle bir adet bilmiyordum açıkçası ama sevmedim diyemem. :) Hayatımın en rahat alışverişi oldu diyebilirim.

Ve dün aldığım 3 parçayı sizinle paylaşmak istiyorum.



Gri ekoseli kısa ceket ve elbise : Twist
Kahverengi kaşe uzun ceket: Zara

Zara cekete sezonun açıldığı ilk gün göz koymuştum zaten.Dar paça pantolonlarımla ve oxford ayakkabılarımla tamamlamak için sabırsızlanıyorum.


Kısa ceketimin fermuar ve kol detayları çok güzel.Kışın elbiselerimin üstüne giymek için ideal bir parça. Elbiseme gelince üstündeki bulut resimleri,renkleri,modeli şahane.

Twist'te bu sezonda da birçok parça gözüme kestirdim.Yavaş yavaş dolabıma eklemeyi planlıyorum.Şimdilik iki parça ile adım atmış oldum.


Zara'dan aldığım uzun ceketimin dirsek ve düğme detaylarını sizinle paylaşmadan olmaz.Çok sevdim demiştim değil mi?

Bayram alışverişim ve birazcık da sonbahar alışverişim işte böyle..Unutmadan, Twist'te Yapı Kredi'ye ait kredi kartlarına %15 indirim mevcut.

5 Eylül 2010 Pazar

MİM: AĞUSTOS AYI FAVORİLERİM

Makyaj Çantam güzel bir mim başlatmış,pek çok bloggera sormuş, Ağustos ayı favori kozmetik ürünleriniz neler, diye. Ben yazı göz önüne alarak cevapladım soruları.Çünkü Ağustos ayının yarısı tatilde geçtiği için pek makyaj yapmadım zaten.

Benim cevaplarım aşağıda, ürünlerle ilgili sorularınız için yorum bırakabilir, FS' te yandaki kutucuğu kullanarak bana ulaşabilirsiniz.


Fondöten : Bobbi Brown Oil Free Even Finish Compact Foundation


Concealer: Maybelline Affinitone

Pudra: Max Factor Creme Puff

Allık: Mac Style & Margin

Aydınlatıcı: Kullanmıyorum.

Ruj: Bobbi Brown Pout Rouge Lips and Cheeks cabo Coral & NYX Louisiana


Far: Mac Melon Pigment



Baz: Clinique Pore Minimizer


Kalem: Kullanmıyorum


Jel liner: Inglot Jel Eyeliner


Mascara: Golden Rose 3D Fantastic Lash Mascara



Kaş kalemi: Kullanmıyorum.


Yüz temizleme jeli: Jason Natural Ester-C, Super-C Cleanser


Tonik: Derma E, Pycnogenol Facial Toner



Nemlendirici: Jason Natural Ester-C Lotion



Gece Kremi: Kullanmıyorum.


Maske: Yazın kullanmıyorum.


Güneş Koruyucu: Vichy Capital Soleil 50 +


4 Eylül 2010 Cumartesi

BODY SHOP 2 AL 1 ÖDE KAMPANYASI ALIŞVERİŞİ - 2


Body Shop 'un kozmetik ürünlerinde 2 al 1 öde kampanyasından bahsetmiştim.İlk alışverişimde 2 adet fırça almıştım,bugün ise 2 adet allık ve 2 adet far fırçası aldım.


Allıklardan soldaki Baked-To-Last koleksiyonundan tatlı bir pembe.Normalde pembe değil şeftali-mercan tonları kullanan bendeniz,bu rengin yüzümde duruşunu çok sevdim.Sağdaki allık ise sanırım sonbahar koleksiyonundan bronzer.Normalde bronzer kullanmamama rağmen bu allık yüzümde şahane durdu,çok sağlıklı ve aydınlık bir görüntü elde ettim.

Swatchlara gelirsek:


İsterseniz iki rengi karıştırarak kullanabilirsiniz,isterseniz açık rengi aydınlatıcı olarak kullanabilirsiniz.


Alttaki allığın rengi çok dore çıkmış ancak tarif etmem gerekirse, kahve,bronz tonlarında bir allık ve ışıl ışıl ama sim topu olmuyorsunuz.


Ve fırçalara gelirsek, FS'te gelen kaliteli far fırçası sorusuna cevabım olsun.Body Shop'tan bu kampanya ile 23 liraya iki adet gayet kaliteli far fırçası alabilirsiniz.

3 Eylül 2010 Cuma

MUGHETTO'NUN ÇEYİZİ - 1

FS'te gelen ' çeyizin için ne aldın ' sorusu üzerine,geriye döndüm bir baktım,ne almışım diye. Genelde benim aldıklarım işin espirili,tatlı kısmı. Tenecere,tava işine annem bakıyor :) Hem çeyiz demek sadece teflon tencere,12 kişilik yemek takımı demek değil. Kendi evinizi güzelleştirecek parçalar da demek bence.

Bu postta bir,iki parça paylaşacağım sizinle.Bloguma da not düşmüş olayım böylece,geri dönüp baktığımda yüzümde tatlı bir gülümseme oluşturur bugünler umarım.


Tuvalet kağıtlığı..! Rulo döndükçe tatlı ineğin bisikletinin tekeri de dönüyor :) Böyle söyleyince garip geldiğini biliyorum ama ebeveyn banyosu için oldukça eğlenceli olur diye düşündüm.


Tchibo'dan aldığım çiçekli ekmek kesme tahtam ve kızarmış ekmek için damga seti :) Kalp damgalı kızarmış ekmeğe kim hayır diyebilir.




Siyah-beyaz renklerde kuş formunda tuzluk-biberlik, zeytinlik, çay tabağı..Çay tabağının deseninde çift katlı pasta tabağımda var.




















Vee şirin geceliklerim.. :)) Dünyanın en rahat kıyafeti ne deseler,düz diz altı gecelikler derim sanırım.

Şimdilik paylaşımım bu kadar,devamı gelecek.E beğendiniz mi bakalım ?
Blog Widget by LinkWithin