22 Ocak 2011 Cumartesi

BENDEN HABERLER VE DÜĞÜN HAZIRLIKLARI

Bir süreden beri bloga post girmiyorum... Hem yoğunum, hem de keyfim pek yok. İş ile ilgili pek tadım yok, hala gönlüme göre çalışabileceğim bir yer bulamadım, muallaktayım. Onun dışında özel hayatım malum; evlilik hazırlıkları...


Neyse ki evlilik hazırlıkları ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyorum, herşey gönlüme göre gerçekleşiyor çok şükür! Ufak ufak haberler vereceğim bu postta size,artık aklıma ne gelirse :)) Önceden planlanmış bir post değil yani.


Hazırlıkların en önemli aşamalarından biri olan düğün mekanını ayarladık. Düğünüm hep istediğim gibi kır düğünü tarzında olacak. Yeşillikler içerisinde bir mekanda ve çok hoş bir organizasyon ile dünya evine gireceğim. Mekandan bir kaç resim paylaşayım sizinle; mekanı tanıyan olursa çaktırmasın lütfen ;)


  
Onun dışında her gün ellerimiz kollarımız dolu olarak eve geliyoruz. Evlenmek ne kadar zormuş meğersem! Bir evin ne kadar fazla ihtiyacı varmış. Al al bitmiyor :)) Daha önceki postlarımda aldıklarımın bazılarını paylaşmıştım, sağdaki düğün hazırlıkları etiketinden ulaşabilirsiniz. Mesela bugün de kahvaltı takımı aldım. Telefonumdan bir poz çektim sizin için,pek belli olmuyor ama idare edelim.

En çok alışveriş yaptığım ürünler ise gecelikler,çamaşırlar,pijamalar,sabahlıklar...Karşı koyamıyorum, çeşit çeşit almak istiyorum :)) Dolayısıyla bu indirim döneminde en çok alışveriş yaptığım mağaza Oysho oldu.

Hazır indirim demişken, Zara'da sezondan aldığım havuç pantolonun farklı 2 rengini indirim döneminde aldım. Demek ki neymiş, çok acelesi yoksa Zara'dan sezonda pantolon alınmazmış, pantolonlar kolay kolay tükenmiyor, en azından benim bedenim :)

İki gün önce hayatımda ilk defa gelinlik denedim *_* Çok garip bir duyguymuş. Tesadüfen girdiğim mağazada, denediğim dört modelin ikisini beğendim :)) Ya kolay beğeniyorum ya da gelinliklerle ilgili fazla tecrübem olmadığı için güzelliklerine hemen aldanıyorum :) 


Sizin için minik bir kare :) Hayır,bu gelinliği almadım. Sadece deneyip beğendiğim iki gelinlikten biri de buydu.Gelinlikte taş,boncuk benim tarzım değil. Daha çok romantik tarzda güpürlü modelleri beğeniyorum. Marka ve mağaza önerilerine açığım ama diktirmeye karşıyım,onu da söyleyeyim :)) 

Hazırlıklarımızın en büyük aşamalarından biri de ev konusuydu. Çok şükür onu da hallettik! 1 Nisan'da teslim alacağız, teslim aldıktan sonra mobilya alışverişlerine de başlayacağız. Şimdiden ufak ufak geziyoruz ama tam gönlümüze göre bir şeyler bulamadık. Mesela Yatsan'ın yatak başlarını çok beğeniyorum ama fiyatları biraz yüksek geliyor.Mesela aşağıdaki model yatağıyla ve pufuyla beraber ortalama 5000 lira civarı. Resimden pek anlaşılmıyor ama bej rengi kumaş başlığın çevresi beyaz ahşaptan oyma model.

Bir de Yatsan'ın bu koltuğunda ne zamandır gözüm var. Çok önceden vitrinden resmini çekip twittera bile eklemiştim. Çok büyük ihtimal bu koltuğu oturma odamıza alacağız :)


Salonumuz içinse Montel'in beyaz deri koltuklarında gözüm var. Herkesin deri koltuklardan beni vazgeçirmeye çalışmasına rağmen şimdilik kararlıyım *_* Ancak deri koltuk takımı alırsam, nasıl bir yemek odası takımı alacağım konusunda emin olamıyorum.


Bir de yorgun geldiğimiz akşamlar ayaklarımızı uzatıp oturalım diye şu koltuklardan da alsak süper olmaz mı?
Oldukça uzun bir post oldu. Devamı başka posta... Sonuna kadar okuduysanız teşekkür ederim :)

33 yorum:

  1. Gelinlik arkadan çok hoş gözüküyor.Umarım gönlünce olur geriye kalanlar.
    Kolay gelsin canım.

    YanıtlaSil
  2. deri güzel ama minderleri dümdüz olanlardan olsa daha zarif olur bu böyle parçalı parçaşı kaba bir görüntüsü var.ya mobilyaları da beyaz alacaksın yada onları kahve tonlarında alırsın ev biraz daha renklenir.gelinlik için de bence daha çok yerlere bakmalısın,piyasada çok güzel gelinlikler var.ihtiyaç bitmiyor.bernardoda 100tl alışverişe 50 tl hediye çeki var buara aklında olsun

    YanıtlaSil
  3. Bu telaşa ben de başlamak üzereyim...
    Kolay gelsin ikimize de =)
    Seçimlerin çok hoş bu arada :)

    YanıtlaSil
  4. gelinlik için sana önerim var çünkü tam üzerindeki tarzda gelinlikler var aysıra gelinlik bakırköyde avm lerin karsısında mutlaka ugramalısın ugramadıysan :D

    YanıtlaSil
  5. ne kadar keyiflidir o alışverişler şimdi :)) Allah hep yüzünğ güldürsün inşallah :))

    YanıtlaSil
  6. çok eğlenceli bi post olmuş bu:) insanın kendi evini kurması ne kadar güzel değil mi,ben henüz böyle bir şey yaşamadım ama tahmin edebiliyorum

    YanıtlaSil
  7. Oturma odası puf koltuğu çok beğendim, L şeklinde olanları beğeniyorum ben de.

    Ama hem salon hem de oturma odası aynı tarz, aynı renk ve aynı şekil düşünme derim ben, nacizane fikrim. Birisi deri olsa da çok benzer gibiler fotolara baktığında.

    İşlerinizin rast gitmesine çok sevindim. Merakla bekliyorum diğer gelişmeleri. Allah güç, kuvvet, sabır, neşe vs versin. Çünkü düğün öncesinde bunlara çok ihtiyacın var biliyorum mügecim. mucuk :*

    YanıtlaSil
  8. Müge'cim evlilik hazırlıkları çok güzel. Okurken bile insan deli gibi heyecanlanıyor.
    Bu heyecanı evlenirken de ve benim gibi taşınma arifesindeyken de yaşıyorsun muhakakak. :))

    Bende beyaz deri koltuğu asla ve asla tavsiye etmiyorum şuan benim beyaz deri koltuklarımı görsen zaten direkt vazgeçersin.
    Aslında o zaman bunların olabiliceğini düşünürek bir ton para sayıp iyisini almamıza rağmen böyle olunca ne kadar üzüldüğümüzü tahmin edemezsin.
    Yine benden uyarması ama sen istiyorsan içinde kalmasın tabiki. İkinizde çalışan insanlarsınız ilerde değiştirirsin tekrardan. :)

    YanıtlaSil
  9. işin en keyifli zamanları heralde bu aşamalar :D
    http://semforever-semforever.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. zevkle okudum valla evlenirsem tatlım senden yardım alıcam o nedenle yaptıklarını unutma olurmu?:)
    Hem salona hem oturma odasına köşe koltukmu alıcaksın? bence birini böyle üçlü ikili tekli kombin yapsan daha hoş olmazmı?
    hani istediğin deri kumaşlardan? hem öyle daha iyi uydurursun masaya?
    tabi sen daha iyi bilirsin evin şekline falan ne gideceğini..

    YanıtlaSil
  11. Abuk Kraker; çok teşekkür ederim, Amin :)

    Canan; gelinlik için daha bir sürü yere bakma düşüncem var zaten :) Bernardo'dan da haberim var ama annem artık mutfakla ilgili birşey almayı reddediyor. :)))

    April;teşekkürler sana da şimdiden kolaylıklar :)

    youknow; aysira ilk bakmayı düşündüğüm gelinlikçi :) evime çok yakın bir mağazası var ve boş oluyor gideceğim mutlaka :)

    tubiss; çok teşekkürler tatlım :)

    mercan; keyifli tabi ama hem masraflı hem zor :)

    Leah; haklısın aslında ikisi de L olacak *_* Çok kararsızım Leahcannn.

    Mor Kelebek; twitterda ve fs de de söylediğim gibi napcamm hiç bilmiyorum tatlım yaa çk kararsızım ne kadar zormuş ev düzmek *_*

    semforever; keyifli ve stresli :)

    Cns; Evet öyle de olabilir aslında evi teslim alınca şekle göre karar vereceğiz :)

    YanıtlaSil
  12. canım halletiğiniz işler için hayırlı olsun diyim :) gelinlik içinde kadıköy özgül modayı tavsiye ederim bende diktirmedim oradan hazır bi gelinliği üzerime ayarlattım o kadar :)

    YanıtlaSil
  13. o kadar iyi anlıyorum ki. şu dönem sizinle aynı kaderi aylaşıyoruz ama ne yazık i ben sizin gibi hızlı ilerlyemiyorum. ne hoş yahu:)

    bu postları yoğun tutmanızı rica edeceğim bu dönemlerde. indirim vs herhangi bir şey gözme çarparsa en de size mutlaka paslayacağm. bu arada mobilya iin inegöl ü çok fazla öneriyorlar. fuar merkezleri vs bu iin mrkezi orası imiş. ben bir bakmayı planlıyorum( daha enekonomik ve farkı şeyler bulunabileceği söylendi:))

    gelinliğin kuyruk bölümü benc ok ideal. hiç düşnmemiştim ama bu fotonuzu kaydettim böyle bir kuyruk da akacaım:)

    aysira benim favorimdi maaza bolluu nedeni ile lakin geçen yaz kim evlendiyse aysiradan dı gelinliği u nednele 2 plana atmıştım:) hatta beendiğim modeli baya baya üniforma olmuştu:) ( laf aramızda hala beğeniyorum) size bir tavsiyem olacak gelinlik baymadna önce ayakkabınız mutlaka alın. ayakkabınızla geliliğnizi seçin.

    neyse daha fazla uzatmıyorum:)

    evlilik fuarına gidecek misiniz? beklentim çok yüksek benim:D

    YanıtlaSil
  14. bu arada sanırım maltepe de yaşıyorsunuz. maltepe de ki aysira kapadı sanırım. yanılıyor muyum?

    YanıtlaSil
  15. ayy işte koşuşturma başlıyor :) herşey çok güzel cnm maşallah, zevkini beğendiğimi zaten hep söylüyorum, düğün mekanın, gelinliğin gerçekten hoş seçimler, allah gönlüne göre versin mugocum çok tatlı bi gelin şpşirin bi evin ve mutlu bi evliliğin olacağından hiç şüphem yok, nazar boncuğu ihmal etme ;)

    YanıtlaSil
  16. Geçen sene tüm yıl bu hazırlıklarla geçti. Sana tavsiyem. En önemli parçaları al. Onlara kafa yor. Daha çok gez gör bak. Salon takımı tabiki al ama mesela oturma odasına acele etme. İnan keşke şöyle yapsaydım dediğin şeyler oluyor.
    Ama tabi senelerdir istediklerini belirlediysen o başka (:

    Gelinlik konusunda Pronovias derim. Ben ordan aldım. İnan ordaki davranış, gelinlikler, ortam bile çok hoş. Mutlaka ama mutlaka almayacak olsan bile birandevu al gelinlikleri dene. denedikten sonra ne demek istediğimi anlayacaksın...

    Bir de gelinlik denemeye çok kişi gitme ciddiyim bu konuda. Her kafadan bir ses çıkmasın sakin sakin bak ((:

    YanıtlaSil
  17. Bu arada unutmadan. Biz yatak takımını değil de yatağı yatsandan aldık çok da memnunuz. yatak başlığı ya da çerçevesi almadık ordan. Sana önerebileceğim yatak odası takımı için Koala diye bir mağzaya bakman çok güzel deri bir yatakları var. ve gerçekten dolapları çok çok kaliteli... Koala optimumun orda... İstersen detaylı bilgi veririm...

    YanıtlaSil
  18. Zeynep; çok teşekkür ederim, özgül modayı hemen yazıyorum bir kenara ;)

    psyhke;İnegölü ikince kere duyuyorum çok şaşırdım gerçekten,çok enteresan :) Evlilik fuarına sadece bir gün, ilk günü katılacağım,sonra şehir dışına çıkıyorum. Aysira'nın NeoMarin AVM de bir dükkanı var oraya bakacağım, nişanlığımı da oradan almıştım. Peki neden gelinlik almadan önce mutlaka ayakkabı almalıyım sizce? Şey diye düşünüyorum, ayakkabıyı gelinliğe uygun alırım :)

    Cecilia; çok teşekkürler Cecicim :) Allah nazardan korusun. Ama o benim gelinliğim değil bak,denediklerimden birisi sadece ;)

    Vespa; Evet çok haklısın, bir de nişanlımla mobilya zevklerimiz farklı olunca çok sıkıntı yaşıyoruz şu anda *_* O yüzden detaylara fazla inmeden önemli parçaları almayı düşünüyorum, detayları sonra tamamlarım diye düşündüm.
    Pronoviastan randevu alıp gitmeyi planlıyorum ama gelinlik fiyatları ortalama ne kadar biliyor musun? Benim 9000 liraya gelinlik alan bir tanıdığım varda,gözüm korkuyor :))) Koalanın internet sitesini buldum;) Yatsanın yatakları çok güzel,özellikle son teknoloji yaysız yatakları ama benzerleri Yataşta daha uygun fiyata,Yataşada bakacağım o yüzden. Çok teşekkürler yorum için.

    YanıtlaSil
  19. Kolay gelsin canım, bu konularda tecrübesiz biri olarak fikir veremem ama iyi dileklerim seninle. :)

    YanıtlaSil
  20. Koltuk takımı seçimin müthiş, bir erkek görüşü istersen kesinlikle al derim! Rahat, şık ve modern! (: Ve ve ve tebrik ederiiiim bak onca bloggerı evlendirdik sıra sana, ah bu gidişle bana da gelecek! (: Şimdiden tebrik ederiiiim

    YanıtlaSil
  21. sevgili MUGHETTO ben de tıpkı sizin gibi o kadar çok inegöl çağrısına mağruz kaldım ki değerlendirmemek olmaz şimdi:) inegöl ü daha önce görme fırsatım olmuşu lakin kendi evime mobilya vs bakma dönemim olmadığı için açıkcası çok da alıcı gözle bakamamıştım. hatırlamıyorum bile malesef. o nedenle hem bir hafta sonu kaçamağı yapmayı hem de gidip bir bakmayı planlıyorum. izlenimlerimi sizinle de paylaşırım. fotoları da:)

    bu arada ipek gelin çiçekleri postunuzda ki çiçeklerden sipariş ettinz mi? çok merak ediyorum da:)

    aysira nın NEOMARİN AVM de olduğunu bilmiyorudum. mutlaka bakacağım:)

    kendi adıma konuşayım. bol bol post bekliyorum:)

    yuvarlak yatak odası tasarımlarına rastladınız mı?

    son bir şey daha. bu gelinliğe nereden baktınız?

    ay unutuyodum:d

    ayakkabımı mevzusunu evlenen tüm arkadaşlarımdan duydum. hani ayakkabı seçemeseniz bile puntuna mutlaka karar verin dyorlar.

    denerken daha iyi fikir edinilmesini sağlaması açısından.

    bana mantklı gelmişti. paylaşayım dedim:)

    YanıtlaSil
  22. Ne güzel bir dönemdesin Müge, özendim, keşke bir kez daha baştan o alışverişleri yapsam çok eğlenceliydi=) Ben bu aralar bir halılarımın krem rengi olmasına ve sık sık silinmesinin gerekmesine söylenip duruyorum bir de yok buharlı pişirici yok makarna süzme aparatı bir ton ıvır zıvırımın olmasına... Yani beyaz yatak başlığı-koltuk ya da halı almadan önce iyi düşün derim. Bir de hediyeler de gelince 2 mikrodalgam, 5 çeşit yemek takımım ve onlarca nevresimim olmuştu... Bu arada, gelinlik için Pronovias'tan umutluydum kendim için ama Bağdat Caddesindeki Akay'da öyle bir model denedim ki 2 yıl sonra bile gelinliğimi düşündükçe gülümsüyorum, tam benim için dikilmiş gibiydi modeli =) Akay da aklında bulunsun ve askıdaki görünümü ile üzerindekinin gelinlikte çok fark ettiğini unutma ;) İyi eğlenceler !!

    YanıtlaSil
  23. off ya seni çook iyi anlıorum çünküü ben de aynı yoldan geçiorum şu an :) maltepe deki mobilyacılara da bak bi..hatta biz bgn origami diye bi yere baktık benim aklım kaldı resmen :) gelinlik ben henüz bakmaya başlamadım ama herkes kadıköydeki henna modaevini sölüo..ben de vitrinde bi-iki güzel şey gördüm :) pul payet sevmiom ben de o açıdan zevklerimiz uyuyo şekerim ;) bu arada düğün ne zaman? benim haziran ve halaaa gidip de gelinlik bakmadığım için ki buna netten bakmak da dahil, yani o kadar vahim :) millet beni tefe koyuyo..sence de çok mu geç kalıorum gelinlik bakmak için?

    ay aman off kolay gelsin! :)

    wwww.sozpelinegecer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  24. mügecim aynı heyecanları paylaşıyorum sennle buaralar, bende geçen gün pronoviasta 4 gelinlk denedim birine bayıldımm çokkk güzel oldu yalnz oralara acele etmek gerekıor bakalım yetşckmi bEN daha karar vermedm ama sanırm onu alcam sitesinden bakarsan tavsye ederm sanada yakışır eminm:) glamour koleksyonundan alcanar harika bişey:))kolay gelsn ben daha yeni nişanlaanıyorm ama mayısta evlencem daha ev felan yok ortada bakalm napcaz:=( baya uğraşcaz artık bizede kolay gelsn sizede:)

    YanıtlaSil
  25. çok mutlu olmalısın insanın bu heyecanları tatması gerekiyor :)
    senin adına çok seviniyorum.Gelinliğinde çabuk karar vermen güzel herhalde ben çok zor seçerim.Oturma odanada salonada hep beyaz mı olacak? Oturma odan için seçtiğin koltuğa renkli ya da bej kahve tonalrında yastıklar çook güzel olur:)nacizane fikrim.Bende kır düğününü severim umarım herşey gönlünce olur♥

    YanıtlaSil
  26. Hedonist Queen;Çok teşekkürler,iyi dileklere de çok ihtiyacım var :)

    Modafobik; Teşekkür ederim, bir gün sıra herkese geliyor işte :)

    Aslı; Akay'ı unutmuştum, sen Akay diyince sitesine girdim ve birkaç model begendim bile, ayıp olmazsa sen ne kadara aldın gelinliğini ? Mağazalara gitmeden önce fiyat araştırması yapıyorum :)) Açık renk mobilyalara bayılıyorum ama dediğin gibi sonra silmesi,süpürmesi derken çok problem yaşatıyorlar napacağım bilmiyorum.

    mugwort; ayy ben de daha 2gün önce origaminin sitesine bakıp,buraya mutlaka bakmam lazım demiştim :) Evet Henna'ya da bakacağım, o da aklımdaydı:) Eğer ithal gelinlik alırsan gelmesi 4 ay kdr sürebiliyor, o yüzden bakmaya başla derim ;)

    Güzin;Ayy Alcanar benim de aklımda, süper bir model, yakından görmek istiyorum ben de, peki peki ne kadar fiyatı söyle bakalım :)) Kolay gelsiiinnn.

    ssdesignbutik;Ben de daha karar vermedim ama denedim henüz birkaç model, o kdr :) Oturma odamın koltuğunu özellikle açık renk seçtim çünkü onlarca yastığım var, hepsini üzerine atacağım :)) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  27. Canım hemen söylüorum fiyatını:) 1870 euro diye hatrladım 70 küsüründen emin değilim fakat duvak çok pahalı biliosun orayı duvakta ama şahane bişey 500 euroda duvak ben tlye çeviripi hepsini hesapladım 4600 tl ye denk geliyor ama rüya gibi orda gelinlikler:)

    YanıtlaSil
  28. Güzin; Beklediğim fiyatlarda, ama duvakları gerçekten pahalı oluyor, onu biliyordum *_* Belki duvak için başka bir seçim olabilir.

    YanıtlaSil
  29. Müge ben evleneli baya bi oldu (yaklaşık beş sene) ama bir kaç önerim olacak. Ben gelinliğimi beyaz butikten almıştım ve çok yardımcı olmuşlardı, o döneme göre oldukça pahalıydı (o zaman bile 2500 tl idi) ama çok güzel romantik bi modeldi. sen de bakıver.

    Ev eşyalarına gelince hepsini birden alayım diye acele etme, hatta birşeyi beğendiğinde hemen alma birkaç gün sonra tekrar git bak, içine sinmeden de almış olmak için bir şeyleri alma, sonra onların hepsi elinde patlıyor :(

    YanıtlaSil
  30. ursula; Beyaz Butik'te aklımda :) Haklısın, ev eşyaları konusunda çok aceleci davranınca, eski aldıklarını falan da unutunca.. *_* Hepsi birbirine girecek.

    YanıtlaSil
  31. merhaba,
    öncelıkle hazırlıklar ıcın kolay gelsın dıyorum cok yorucu ve cok zevklı bır donemdesın:)
    gelınlık ıcın onerım kesınlıkle bakırkoy yelda işlekel.ben yaklasık 6 ay akay, vakko, pronovias, beyaz butık ve aklına gelebılecek ıstanbuldakı tum gelınlıkcılerı dolastım ve yelda hanım hem cok kalıtelı cok tıtız hem fıyat olarak cok cok uygun hemde kısıye özel calısmasıyla bence bır numara. kesınlıkle bakmalısın.

    YanıtlaSil
  32. Hayırlı olsun,kolay gelsin. Ömür boyu mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
  33. Çok başarılı ve güzel bir yazı olmuş.Ellerinize sağlık :) konya düğün salonları

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI SEVİYORUM :)

Blog Widget by LinkWithin