12 Ocak 2011 Çarşamba

LAZER EPİLASYON İLE İLGİLİ TÜM SORU İŞARETLERİ VE CEVAPLAR

Fazla geciktirmeden lazer epilasyon ile ilgili post girmenin zamanıdır. Birkaç post önce lazer epilasyon hakkında kafamdaki soru işaretlerini gündeme getirmiş ve sizden yardım istemiştim. Sizin yorumlarınız,mailleriniz sayesinde kafamdaki düşünce tam anlamı ile oturdu. Bu postta,kafası benim gibi karışık olanlara yardımcı olmaya çalışacağım.


Günümüz modern dünyasında, pek çok bayan tüylerinden sonsuza dek kurtulmak istiyor. Ancak karar aşamasında pek çok yol ayırımına geliyor. Her yerde lazer epilasyon yapan merkezler hatta kuaförler, birbirinden farklı ve değişik makinalar ve oldukça farklı fiyatlar var. Şimdi tek tek soru işaretlerini inceyelim istiyorum;


Önceden belirteyim, bu düşünceler kendi şahsi araştırmalarım neticesinde ortaya çıktı,bilimsel değildir :))


1) IPL cihazları ile mi epilasyon? Alexandrite- ND Yag- Diode cihazları ile mi epilasyon?
IPL cihazlarının tek amacı epilasyon değildir. Leke tedavi amaçlı da kullanılır.( Bu kısım benim en çok kafamı karıştıran kısımdı zaten.) Epilasyonda etkilidir ancak ya tüylerinizden tamamen kurtulamazsınız ya da belli bir süre sonra tekrar tüylenme gözlenir ki 18 seans IPL ile epilasyona gidip sonuç alamayan kişiler var. *_* Tabi şöyle bir durumda var, teknoloji her gün gelişiyor ve belki IPL cihazları da gelişiyordur ama genel olarak durum bu şekilde. Alexandrite, ND Yag, Diode cihazları ise epilasyon maksatlı kullanılan ve ortalama %90 başarı alınabilen makinalar. Zaten unutmayın ki, %100 sonuç almanız çok zor, çünkü ayva tüyleri denilen açık renk ve incelikteki tüyleri genelde makinalar görmüyor. Ancak ben Alexandrite makine ile epilasyona gidip %100 tüylerinden kurtulan bayan da gördüm. Epilasyonunuz tamamlandıktan sonra tek tük kalan ince tüyleriniz sizi rahatsız ederse, bu durumda iğneli epilasyon öneriliyor.


Yorumlarda belirtilen bir konu da şu şekildeydi; ND Yag > Diode > Alexandrite.
Yani en iyi epilasyon cihazının ND Yag olduğu... En sağlıklı olan, tüylerinize uygun bir makine ile epilasyona başlamanız, gittiğiniz merkezdeki uzmanların sizi yönlendirmesi. ND Yag açık tüyleri dahi görebilen bir cihaz. Ancak benim tüy rengim koyu olduğu için Alexandrite ile başladık, tüylerim inceldikçe ve makine görmemeye başladıkça ND Yag cihaza geçeceğim.


2) Güzellik merkezleri mi, klinikler mi tercih edilmelidir?
Benim ilk görüştüğüm yer bir güzellik merkezi idi ve IPL cihazları ile epilasyon yapılıyordu. Ancak IPL cihazları ile ilgili kafamda karışıklık olunca başka bir yer ile görüştüm,ikinci görüştüğüm yer bir klinik. Bünyesinde doktor bulunduruyor ve lazer epilasyon dışında sağlıkla ilgili pek çok konuda hizmet veriyor. Araştırmalarım neticesinde, Alexandrite cihazlarının, bünyesinde sürekli doktor bulunmayan merkezlerde kullanılmasının yasak olduğunu öğrendim. Yani bünyesinde doktor olmayan güzellik merkezlerinin epilasyon cihazı tercihleri mecburen IPL oluyor.


3) Epilasyon esnasında acı hissediliyor mu? Öncesinde ve sonrasında nasıl bir uygulama gerekiyor?
Ben Alexandrite cihaz ile epilasyona başladım. İlk seansıma dün girdim. Tüm vücut için 1 seans ortalama 1.5 saat sürdü. En çok genital bölgemin acımasından korkuyordum ama en az acıyan bölgem genital bölgem oldu, benimle ilgilenen uzman dahi şaşırdı. En çok acıyan bölgem ise koltuk altı oldu ancak bölge çok ufak olduğu için 1 dakika dahi sürmüyor ve hemen bitiyor. Demem o ki, şu bölgem çok acır bu bölgem çok acır diye kendinizi şartlandırıp gitmeyin, hassas bölgeler kişiden kişiye değişiyor. Ancak çok açık ve net söyleyebilirim ki, katlanılamayacak bir acı değil. Kaldı ki ben EMLA krem denilen anestezi maksatlı krem dahi kullanmadım ve bundan sonra da kullanmam. Benim bazı bölgelerimde tüy yoğunluğum oldukça fazla olmasına rağmen, ortalamanın altında acı hissettim. *_* Çok acır,dayanamam tarzı düşüncelerde epilasyonu geciktirmeyin derim. Eğer acıya dayanıp dayanamayacağınıza karar vermek istiyorsanız, bir merkeze gidin ve ücretsiz test atışı yaptırın.


Ben epilasyona gitmeden bir gün önce tüylerimi kısaltarak gittim. Epilasyondan sonra nemlendirici krem kullanmam gerektiği söylendi. Ve ılık duş önerildi. 2 hafta sonrasına kontrol seansı verildi.


Benim gittiğim klinik; Estethica. Ataşehir ve Bakırköy'de şubeleri var.


Son olarak aklıma gelenler,
-Hormonal problemleriniz var ise epilasyondan etkili bir sonuç alamazsınız.Doktor kontrolüne girip, tedavi olmanız gerekir.
-Ipl cihazları ile Alexandrite, ND Yag, Diode cihazları arasında fiyat olarak neredeyse 2 kat var. Bu durumda tercih sizin, ya daha az para vereyim IPL ile şansımı deneyeyim dersiniz ya da ben kesin ve net bir sonuç almak istiyorum dersiniz.IPL cihazlar ile sonuç alamazsınız diyemem ama genel araştırmalarda çıkan sonuç; evet tüyleriniz inceliyor ancak komple tüylerinizden kurtulmanız mümkün değil.
-Mümkünse paket programları tercih edin. Tüm vücut seans fiyatları ortalama 500 lira civarı iken, 8 seanslik paket için 1750 lira ödedim ben.
-Güzellik merkezi mi, klinik mi, hastane mi tercih etmeliyim derseniz; fiyat da aynı orantıda artıyor. Önceden de söylediğim gibi güzellik merkezlerinin bünyesinde doktor olmuyor genelde ve IPL cihazları kullanılıyor. IPL cihazları ile epilasyon en fazla 1000 liraya patlar size, kliniklerde Alexandrite cihaz ile epilasyon ortalama 1750,2000 lira civarı tutar ancak hastanede lazer epilasyon yaptırmak istiyorum derseniz ben Alexandrite cihaz için 6 seansına 3000 lira fiyat aldım Acıbadem Hastanesi'nden :)) Piyasa fiyatları arasında çok fark var gördüğünüz gibi.
-Ve kafanızda lazer epilasyona başlamak varsa,şu aylar en doğru zamanlar,unutmayın. Yaz geldiği zaman bronzlaşırsanız epilasyona ara vermeniz gerekecektir.


Evet, bu yazının sonuna geldik, şu zamana kadar sabırla okuyan herkese teşekkürler. Son defa hatırlatmak isterim ki, yukarıdaki bilgiler kendi şahsi araştırmalarım ve görüşlerim ile alakalıdır. Lazer epilasyona başlamadan mutlaka bir uzman ile görüşmenizi tavsiye ederim.Herkese mis gibi günler dilerim :=)

26 yorum:

  1. Hayırlısı olsun Mugettom ya. Umarım kökten bir çözüm olur.

    YanıtlaSil
  2. epilasyon kıl kökleriyle çok alakalı yani kişiye göre fazlaca değişiklikler gösteriyor. ben 5 yıl önce lazer yaptırdım hemen hemen öncesini hatırlamıyorum diyebilirim mükkemmel bişiy allah bulanın mekanını cennet etsin:)
    çok memnunum çok..

    YanıtlaSil
  3. paylaşım için teşekkürler,ilginçtir ki benim de genital bölgem ilk seansta çok az acımıştı ama şimdi zor dayanıyorum:s neden olduğunu bilemiyorum...

    YanıtlaSil
  4. İzmir' de Myra isminde bir merkez var uzman doktor eşliğinde yaptıklarını ve yeni Amerika' dan getirdikleri makineleri sayesinde açık renkli tüyleri de yok ettiklerini iddia ettiler ama benim kafam hala karışık

    YanıtlaSil
  5. bu aralar aklımdaki seylerin basında gelıyor tesekkurler paylasım ıcın;))

    YanıtlaSil
  6. Bu post ilaç gibi geldi çünkü ben de tam şu ara başlamak istiyorum. Araştırdım araştırdım Anadolu yakasında adı en çok duyulmuş ve sırf laser üzerine çalışan Epiderm'i buldum, ona gitmeyi düşünüyordum. Fakat henüz şubelerini görmedim, bir de sahipleri doktor olsa da uygulamayı güzellik uzmanlarının yaptığını biliyorum. Bir de bünyelerinde sadece tek tip Alexandrite cihaz bulunması, ek olarak ND-Yag bulunmayışı kafamı kurcalıyordu.

    Doktor bulunduran yerler de maalesef doktorun diplomasını duvara asıp yüzünü göstermiyorlar. Senin gittiğin yerde uygulamayı yapan kişi doktor mu? Bir de ödediğin 8 seanslık paket 8 asıl seans + ücretsiz kontroller şeklinde mi yoksa kontroller dahil 8 seans mı? Sorularıma cevap verebilirsen çok makbule geçer, ben de 1-2 gün içinde Esthetica'yı arayıp bilgi alacağım. Laser muhteşem bir buluş olsa da piyasada paramızı ve sağlığımızı sömürmek isteyenler yüzünden insan ha dedi mi başlayamıyor.

    YanıtlaSil
  7. genital bölge için emla kullanıp gidebiliyor muyuz seanslara acaba ?

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler..yararlı bir yazı olmuş..

    YanıtlaSil
  9. daha dün gittim görüşmeye bende tüm vücut ıp ile 1200 tl ama alexan yaptırıcam ıp dediğin gibi çözüm olmuyomuş tam yeri tam zamanı diyorum lasere başlamak için hadi bakalım bende düğünüme kadar kurtulayım tüylerimden:)))

    YanıtlaSil
  10. bende bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim ;

    öncelikle yukarıda yazılan kesinlikle doğru IPL sır ağda görevi görüyor sadece geç çıkartıyor , kıl köklerini yok etmiyo !
    Alexandrite gelince ben onu kullanıyorum. 5 seanstır koltuk altım için gidiyorum %60 bitmiş durumda , kesinlikle gidicekseniz alexandrite tercih edin..

    ben acıbadem ataşehir hastanesini tavsiye ediyorum herkeze , başlamadan önce uzman doktor kontorolü yapılıyor , çok saygılı ve işlerini çok güzel yapıyolarlar. ayrıca soğuk odada yapıldığı için acıyı çok az hissediyorsunuz.
    bepanten kremde epilasyondan sonra mutlaka yanınızda bulunsun...

    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. merhaba mughettocum.bende bayadır arastırıyorum.ethica bakırkoy bana cok yakın orada laser yapıldıgından hıc haberım yoktu.sen pazarlık mı yaptın.bende gıtsem 8 seans aynı fıyata yaparlar mı?bı de ben genıtalde kararsızım cok utanıyorum ama kurtulmayı da cok ısterım.tamamen soyunuyor musun yoksa kısım kısım mı acıyorlar?

    YanıtlaSil
  12. Leah; teşekkürler cnm umarım :)

    Gazın Takıntıları; Ahh ah darısı başıma.. :)

    mercan; aaa deme öyle lütfen,korktum..

    semforever; makinanın ismini öğrenirseniz daha sağlıklı olur,yardımcı olmaya çalışırım ;)

    Nillo; hadi bakalım :)

    alis;Aynen dediğiniz gibi,sürekli doktor mevcut orası çünkü klinik ama uzmanlar yapıyor.. Kontrol seansları toplam seans sayısına dahil değil diye biliyorum. Burada iki makina olduğu için daha sağlıklı diye düşünüyorum.

    Minder; gidilebiyor ama uzmana danışmakta fayda var.

    Tatlıgacı; rica ederim :)

    la_patya;alexandrite tercih et derim ;)

    Zeynep; Ataşehir Acıbadem'den 3000 lira fiyat aldım,hem 2 seans daha az hem de 1250 lira daha fazla. Bu açıdan gittiğim kliniği daha fazla tavsiye edebilirim :)) Bilgiler için çok teşekkürler.

    yasemin g. ;pazarlık yapmadım ben, sanırım fix fiyat. Bölge bölge soyundum ve işlem görmeyen bölgelerim için havlu verdiler,üşümemem için örtündüm.

    YanıtlaSil
  13. Tatlım yıllardır o kadar çok şey duydum ki kafam allak bullak, sen bir sorsan acaba diyorum doğumdan önce kasık bölgesine ışın iyi değil diyorlar bana bu konuda haber versen süper olur. Ayrıca ağrı eşiğim çok düşük, saçıma elleseler ciyaklarım uyuşturan krem vs var mı? İğnesiz ve sadece lazer olacak bir yer. Senden haber beklerim sağol.

    YanıtlaSil
  14. Stil Direktörü; Edicim benim Acıbadem Hastanesi'nde epilasyon yapan doktordan öğrendiğim kadarıyla, 15 senedir uygulanan bir yöntem ve henüz bir zararı görülmedi dedi. Emla diye bir krem var,anestezi kremi, bölgeyi uyuşturuyor, o kremi kullanabilirsin. Benim gittiğim kliniği öneririm, oldukça konforlu bir mekan. İçim rahat gidiyorum.

    YanıtlaSil
  15. Çok merci canım detaylı oalrak bakınacağımdır mucx

    YanıtlaSil
  16. bugün gene kafamı karıştırdılar mughetto:s genital ve koltukaltı tüylerim oldukça ince ve seyrek hale geldi, ben de durumdan bahsettim hatta dedim ki koltukl altıma yaptırmak istemiyorum artık, iğneli yaptırayım bari dedim,ozaman size diode makinayla yapalım, kalanlara haftaya Alexandrite uygulayalım dediler, ben de onlara uydum jelli uygulanan diode yaptırdım, bu konuda bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
  17. mercan; Diode ile ilgili net bilgim yok ama açık tüyleri görmesi bakımından Alexandrite'dan daha iyi diye biliyorum. Neden aklınız karıştı? *_*

    YanıtlaSil
  18. yani ne bileyim,acaba dedim iğneli yaptırcam diyince benden para almak için mi o makinadan bahsettiler acaba die düşündüm, malumm bu konularda fazla güven olmuyor, teşekkür ederim cvp verdiğin için

    YanıtlaSil
  19. merhaba mughettocum.senın yazını okuduktan sonra bende bakırköy estethicayi aradım görüştüm ve randevu aldım.ilk seansa geçen hafta gittim.ilk 4 seans her ay gelmem gerektiği söylendi.okuduğum yorumlardan dolayı korka korka gittim.dayanılmaz bi acı olacak sanıyordum.bi çok yeri hissetmedim bile.hissettiğimde sinek ısırıgı gibi bi şeydi.hatta bacaklarım bitene kadar dergi okudum.genitalde acımadı neredeyse 5 dk sürmedi zaten.ben tüm vücut nakit ödediğim için benden 1600 aldılar.inşallah sonuç istediğimiz gibi olur.

    YanıtlaSil
  20. merhaba lazer epilasyonuna 6 ay aralikli gidilmesinde sonuc alinabilirmi ??

    YanıtlaSil
  21. lazer epilasyonuna seanslara 6 ay gidildiginde sonuc alinabilirmi ?? cevaplarsdaniz cok sevinirimm

    YanıtlaSil
  22. Ben de epiderm'e gittim. Çok memnun kaldım. Acı da hissetmedim çok fazla, üstelik doktor kontrolünde ve hastane ortamında yapılıyor olması beni yaptırmaya itti diyebilirim. çekindiğim bir durumdu aslında ama ön görüşmede içimi rahatlattılar. Seanslarım da sorunsuz bitti. Tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar, bende epiderm etiler subesine gitmeyi dusunuyorum. sizin kac seansta bitti? bir de siz hangi subesine gitmistiniz? tesekkurler

      Sil
  23. Merhabalar,
    Çok eski bir paylaşım olmuş ama bugün sizin yaşadığınız durumu yaşadım. Ataşehirde bir merkeze gittim hiç içime sinmedi ordan Acıbadem hastanesine uğradım. Oradan çıktıktan sonra estethica nın tabelasını gördüm ve bir bakayım dedim. Randevu aldım. Aslında içime sindi ama internette yorumlara baktım memnun kalmayanlar var. Senin yorumlarını merak ettim yardımcı olabilirsen çok mutlu olurum :)

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar,
    Çok eski bir paylaşım olmuş ama bugün sizin yaşadığınız durumu yaşadım. Ataşehirde bir merkeze gittim hiç içime sinmedi ordan Acıbadem hastanesine uğradım. Oradan çıktıktan sonra estethica nın tabelasını gördüm ve bir bakayım dedim. Randevu aldım. Aslında içime sindi ama internette yorumlara baktım memnun kalmayanlar var. Senin yorumlarını merak ettim yardımcı olabilirsen çok mutlu olurum :)

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI SEVİYORUM :)

Blog Widget by LinkWithin