10 Eylül 2009 Perşembe

Tatil Günlüğü: İZMİR

Tatilimin son 2 gününü İzmir'de geçirdim..
İzmir'e gitmişken Kordon'a gitmemek olmazdı tabiki..:)




Sadece bu resim Karşıyaka'da çekildi..Arkamdaki ne anıtı bilmiyorum ama..:( Bilen varsa söylesin.
Tatil Günlüğü'mü bu post ile kapatıyorum...Ne yazıkki elim her zaman foto makinesine gitmedi ve her zaman foto çekemedim..Şimdi kısaca tatilim ile ilgili diğer postlarda bahsetmediğim görüşlerimi anlatayım;
-Ilıca/Çeşme oldukça sakin biryer.Çok güzel yazlık evlerin olduğu bir bölge.Birkaç şık cafe-bara ev sahipliği yaptığı bir sokağı var,onun dışında elle tutulur gezilecek başka biryeri yok.Denizine girmek kısmet olmadığı için nasıl olduğuyla ilgili bir yorumum yok.
-Biz 2 gece 3 gün Dalyanköy'de Otel Ontur'da kaldık.Ontur Oteli tavsiye ederim.Denizi tertemiz( mavi bayraklı ) ve 2 tane yüzme havuzu var,biride kaydıraklı idi.Çocuklu aileler için makbul yani :)) Yemekleride gayet güzeldi.
-Bir günümüzü Kuşadasına ayırdık.Kuşadası'nda Adaland diye Avrupa'nın en büyük su parkı vardı.Çok eğlenceli biryerdi.O taraflara yolunuz düşerse bir gününüzü ayırmanızı tavsiye ederim.
-Kuşadasının merkezi çok kalabalık ve eğlenceli gözüküyordu.Özellikle Çeşme ile kıyaslarsak Kuşadası çok gelişmiş,oldukça büyük ve hareketli bir yer.Bir sonraki tatil günlüğümü oluşturabilir :)
-İzmir'de Alsancak ve Karşıyaka tarafını gezdim.Alsancak'ta Kordon'da akşam oturup birşeyler içtik.Resimlerde de az çok anlaşılıyordur.Pek çok kafenin,barın olduğu bir mekan.Eğlenceli,şenlikli bir yer :)
Karşıyaka'da ise daha çok trafiğe kapalı çarşıyı gezdim.Kadıköy'ü anımsattı bana..
İzmir'in en büyük problemi ise kesinlikle otel yokluğu..Azlığı demiyorum,resmen yok!! Birkaç adet kallavi,geceliği 250 liralık oteller dışında tüm oteller vasat ve vasatın altı düzeyde..İzmir'e gidecek arkadaşlar bunu göz önünde bulundursun..Tanıdık,eş,dost varsa onlarda misafir olun derim :))
Benden bu kadar..Tatil günlüğünü kapatıyorum.

5 yorum:

  1. beyazlar çok yakışmış, İzmir'in gerçekten güzel ve özel bir şehir olduğuna eminim hep gitmek istemişimdir ama fırsat olmadı, umarm en kısa zamanda bende o kordonda, alsancakta, göztepede, karşıyakada dolanırım :)

    YanıtlaSil
  2. İzmir güzel bir şehir. Ama İstanbul daha güzel bence :)
    İzmir'in avantajı yakın sahil beldeleri.
    Kuşadasıydı,Çeşmeydi,Bodrumdu birkaç saatlik mesafe hep.

    YanıtlaSil
  3. bir ksk'li olarak karsıyaka anıt diye geçiyor resminin arkasındaki anıt.. evita bijuterinin alsancak şubeyi görsen çıldırırsın:))

    YanıtlaSil
  4. Kuşadası yazın öyle cıvıl cıvıl kaynar =) Mutlaka içine gir gez... bEĞENİRSİN =)

    YanıtlaSil
  5. Aylin; Anıtın ismini söylediğin için teşekür ederim :)

    Lovebug; İçine girip gezme şansım olmadı inş bu yaz olur :)

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI SEVİYORUM :)

Blog Widget by LinkWithin