12 Haziran 2010 Cumartesi

NEDEN MİNERAL MAKYAJI SEVİYORUM ?

Everyday Minerals ve Loreal Bare Naturals ile beraber mineral makyaja ilgi duymaya başladım.Bana uzun bir süre yetecek kadar da stok yaptım. Neden mineral makyajı seviyorum sorusunun cevabına yanıt bulmaya çalışacağım bu postumda. Teknik olarak faydaları kısaca şu şekilde;

-Mineral makyaj ürünleri içeriklerinde en fazla birkaç tane mika, titanyum dioksit, çinko oksit gibi maddeler barındırırlar. 
-Doğaldır ve cilde zarar vermezler.
-Ciltteki gözenekleri tıkamazlar.
-Toz halindeki ürünleri, ciltte yokmuş gibi doğal bir görünüm kazandırırlar.
-Kalıcılıkları fazladır ve hatta zaman geçtikçe cilt ile daha fazla uyum sağlayıp daha güzel görünmeyi sağlarlar.
-Koku, boya, kimyasal ürünler içermedikleri için hassas ciltlilerin kullanımına uygundur.
-Doğal içerikli olduklarından son kullanma tarihleri de yoktur. 
 -Güneşten koruyucu etkiye sahiptirler.

Ancak mineral makyajı tercih etmeyen bayanlar da mevcut. Çünkü mineral makyajın cildi kuruttuğunu düşünüyorlar.Ama ben bu postta neden tercih edilmeli üzerinde duracağım.
Teknik kısmı geçtikten sonra görseller üzerinden gidelim istiyorum;cildimin mineral makyaj öncesi ve sonrasını fotoğrafladım sizin için.



EDM Multi Tasking Concealer ı kullandım.Ben bu kapatıcıyı çok beğeniyorum.Rengi cildime çok uyuyor,bütünleşiyor ve kapatıcı sürmüşüm gibi durmuyor.Ayrıca ürün toz halinde olduğu için miktarını kendinize göre belirleyebilirsiniz.Az sürerseniz daha doğal,biraz daha fazla sürerseniz daha aydınlık bir görüntü elde edersiniz.Ayrıca likit halinde göz altı kapatıcılarında yaşadığınız parlama sorununu toz halinde olan bu üründe yaşamıyorsunuz,en büyük avantajı da bu bence,tabi doğal olmasından sonra!
 
 

Sırayla; makyajsız cildim, kırmızılıkları nötrlemek için renk düzeltici kullandıktan sonraki cildim ve mineral pudrayı uyguladıktan sonraki cildim.Renk düzelticiyi her makyaj ritüelimde kullanmıyorum.Eğer sivilce problemi yaşıyorsam,ritüele bu ürünü dahil ediyorum.Şu sıralar da cildimde maalesef tek tük sivilce problemi var.Böylece en fazla 2 adımda cilt makyajımızı da tamamlamış oluyoruz.

Son olarak keyfinize göre allık uygulayarak ve göz makyajı yaparak, profosyonel makyaj yaptırmışçasına bir görüntüye sahip olabilirsiniz.Püf noktası,toz halindeki ürünleri uygulamak için kabuki fırçalardan faydalanmanız.Yahut sık kıllı bir fırça da edinebilirsiniz.ELF Studio serisinin pudra fırçası bu konuda çok iyi!



18 yorum:

  1. Makyajın yine çok güzel olmuş Mughetto!Ben de bu aralar mineral makyaja taktım.Onun için çok faydalı bi yazı oldu bu benim için.Oldukça aydınlandım:)Ama merak ettiğim bir şey daha var;benim sivilce sorunum da,leke sorunum da var.Kapatması açısından bir problem olmadığı görülüyor ama bi yerlerde cildi çizdiğini okumuştum.Sence?

    YanıtlaSil
  2. çok doğal ama bir o kadar da güzel!!bayıldım desem yeridir!!! edm yi nerden alabiliriz??ben de mineral ürünler denemek istiyorum ama loreal max factore fln güvenemiyorum çünkü elimde maxfactor natural minerals fondoten var ama ambalajın altında açıldıktan sonra ne akdar zamanda tüketilmesi gerektiği yazıyor...yani son kullanma tarihi var,demek ki aslında tamamen doğal-mineral değil...
    www.earringsandgreen.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. bu aralar bende takmış durumdayım mineral makyaja.hazır çilekte indirime girmişken birkaç ürün aldım ;)

    YanıtlaSil
  4. çok farkediyor mineraller,doğal duruyorlar bir kere,daha kalıcı oluyorlar,ben de her seferinde dönüp dolaşıp minerallere dönüyorum.:)

    YanıtlaSil
  5. ben cok begendım bence cok guzel bende dusunmeye basladım mineral makyajı :)

    YanıtlaSil
  6. SvgLove; Toz ürünlerin cildi çizeceğini düşünmüyorum ama ürünü uygulayacağın kabuki fırçalar,normal fırçalara göre 1 seviye daha sert olduğu için,eğer fırça ile uygulamayı sert yaparsan belki çizilme problemi yaşayabilirsin.Ama ben şu ana kdr böyle bir problem yaşamadım. Çok zor bir ihtimal bence.

    merquere;Açıkçası ben çilekten aldığım Loreal Bare Naturale leri en az EDM kadar belkide daha fazla sevdim diyebilirim.EDM Türkiyeye gönderimi kestiği için ulaşamazsın,alt postlarda açıklamıştım.Ama çilekten Loreal ürünlerini uygun fiyata alabilirsin.

    papatyaningüncesi; iyi yapmışsın walla :)

    Gizemel; Bende şu sıralar takık durumdayım,diğer cilt ürünlerimi rafa kaldırdım :P

    pelinuygun; Düşünmelisin bencede :)

    YanıtlaSil
  7. Bence harika olmuş, inanılmaz doğal!
    Kapatıcı özelliğinin bu kadar başarılı olduğunu bilmiyordum! :)
    bende hala EDM den aldığım başlangıç kiti duruyor, özel günlerde hafifçe sürüyorum =)
    onun dışında zaten ten makyajı yapmıyorum...
    ama makyajın harika olmuş mughetto! :)

    YanıtlaSil
  8. gerçekten çok doğal durmuş tam aradığım şey, edm corrector a hayran kaldım resmen ama işte ulaşma problemi:( lorealin böyle mineral bir corrector ı var mı acaba?

    YanıtlaSil
  9. April;Çok teşekkürler,gerçekten mineral makyaj çok doğal oluyor,çünkü gözenekleri örtmüyor ve gözenekler ben burdayım demeye devam ediyor :)))

    Roxelanne;Loreal mineral corrector ına hiç rastlamadım,sanırım yok.Ama corrector çok çok lüzumlu birşey değil,corrector aşamasını es geçtiğim zamanda gayet kapatıcı özellikli oluyor makyajım.

    YanıtlaSil
  10. bence de süpermiş! sen nasıl temin ettin ürünleri peki ? :)

    YanıtlaSil
  11. Breitling; üst yorumlarda ve 1-2 post önce uzunca açıklamıştım :)

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. merhabalar=) EDM Multi Tasking Concealer bunu net uzerınde mı aldınız subesi felna yok mu neden alabılrım :/ bende çok ıyı bır goz altı kapatıcısna ıhtıyacım var=(

    YanıtlaSil
  14. merhaba=)) bu urun EDM Multi Tasking Concealer nerden alabılırm :( net uzeırnden mı yapılıyor sadece satşı..benm de ii bı goz altı kapatıcısına ıhtyacım war=(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. everyday mineralsin türkiyede satışı başladı, internet üzerinden temin edebilirsiniz.

      Sil
  15. bır de aydınltıcı ve apatıcı aynı seeyler mi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır. aydınlatıcı aydınlatmak kapatıcı kapatmak amaçlı şeyler :)

      Sil

YORUMLARINIZI SEVİYORUM :)

Blog Widget by LinkWithin