4 Nisan 2011 Pazartesi

HAYALLERİMİN YATAK ODASI



Hayallerimin odasının bir bölümü budur işte! Ancak sadece bu kadarcık bölümü bile Kervan Mağazaları'nda 6000 liracık. Üzerine bir de o çok istediğim tuvalet masalarından ve gardrop,şifonyer vs ekleyin. Fatura oldukça kabaracak. Bu durumda nişanlım ve ben, işinin ehli bir mobilyacı bulup istediğimiz modeli yaptırmak istiyoruz. Tabi işinin ehli bir usta bulmak hiç kolay değil. Bu konuda görüş ve önerilerinize açığım :)
İlerleyen postlarda sizi tuvalet masası modelleri, yemek masası ve sandalye modelleri ile darlayabiliyorum... Uyarmadı demeyin!

15 yorum:

  1. hoşmuş gerçekten. biliyorduk romantiktin ama bu da zirvesi olmuş:))

    yaptırma işi bana biraz riskli gözüktü sanki...

    lakin dedeğiniz gibi işin ehli bir mobilyacı bulursanız belki harikalar yaratır biz de sebepleniriz:)

    YanıtlaSil
  2. Buna benzer bir model ama daha az oymalı kakmalı olan lazzonide vardı. İnternet sitelerinden bakabilirsin..

    YanıtlaSil
  3. gece gece yatak başlığı başta olmak üzere beni benden aldı

    YanıtlaSil
  4. mughettocum...cok guzel bir model ancak birseyi unutma, bu tip ihtisamli yatak odalari yuksek tavanli aydinlik,genis yerelere gider. bence modelden cok sizin yatak odanizin buyuklugune gore birsey ayarlamalisin. nacizane fikrim tabi :)) zevkler ve renkler tartisilmaz :)

    YanıtlaSil
  5. Ben salon mobilyalarımı Lazzoni'den beğenmiş fakat o dönem bütçemiz elvermediği için, işinin ehli olduğunu öğrendiğimiz bir ustaya birebir aynılarını yaptırmıştık. Halen de o mobilyaları kullanıyoruz. Ve ben her gün yeniden, yeniden ve yeniden pişman oluyorum baktıkça... Gözünle görüp beğendiğin gibi olmuyor yaptırma iş. Ve sen bitmiş halini eve teslim ettiklerinde görüyorsun. Yani çok geç olmuş oluyor. zaten bir süre sonra vakit de iyice daraldığından, istediğin gibi gitmediğini anlasan bile müdahale edecek gücü ve cesareti kendinde bulamıyorsun.
    Bu yatak odası çok hoşmuş. Ama işçiliği pek çok. Bunu yapacak ustayı bulman zor. Bulsan da, fabrikasyon üretim yapmadığından, tek tek uğraşacağından, o da iyi bir fiyat ister diye tahmin ediyorum. Sözün özü şudur ki, paranın yettiği hazırı al ama sipariş işine hiç girme derim. İstediğin gibi olması çok zor olduğu gibi, ekstradan takip edecek bir işin daha olacak.
    Dilerim her şey hayal etiğin gibi olur.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzelmiş cidden ama çok pahalı. Bu tarz ama daha az şatafatlı takımlar lazzonide var .. Ama kesin bakmışsındır zaten:) Bundan daha çok şatafatlıları da zebrano'da :)

    YanıtlaSil
  7. Harika! Gayet pozitif, romantik ve ferah olmuş. kasvetli kırmızı mor falan odalar bana çok itici geliyor bu cidden çok sevimli geldi :))) Umarım daha uygun fiyata bu gibi bişey bulabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  8. müge ben de bu tarz takımlara bakıyorum hep yalnız bunun fiyatı içindeki ürünlerin azlığına bakarsak oldukça tuzluymuş :)
    ben ankarada bakıyorum mobilya ve bu tarz avangarde yatak odası takımlarının fiyatları 4.000 ila 10.000 lira arasında değişiyor.
    eminim istanbulda maskoda da bu tarz takımlar bulabilirsiniz ben bir bakın derim.
    şimdiden kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  9. Yaptırma ben de hiç tavsiye etmiyorum. Mimara bile yaptırsan yatak bir geliyor yer yatağı gibi alçak, ölçüler anlamsız, kullandıkça detayların kullanışsızlığı batıyor. İşçiliğe hiç girmiyorum bile. Hayat boyu kaç kere özel mobilya yaptırdıysak burnumuzdan geldi, pişman olduk. Gözünle görmediğin hiçbir şeye para verme bence. Maalesef ustalık, zanaatkarlık unutulmuş gitmiş.

    YanıtlaSil
  10. bu tarz mobilyalar gercekten harika.. bende bugünlerde arastırma içindeyim ve gala mobilyada bazı detayları buna benzeyen mor bi yatak odası takımı begendim bakmanızı tavsiye ediyorum belki o takımın yatak başını degistirterek benzer bir görünüm elde edebilirsiniz..kolaygelsin:))

    YanıtlaSil
  11. Aman tanrım cok guzeel benimde hayalim :))

    YanıtlaSil
  12. CnS; canım yakından gidip gördüm ve resimdeki kadar büyüleyici gelmedi.Yatak başının kumaşı saten gibi kendinden desenli bir kumaştan mesela..Cık sönük ve pahalı kaldı :)

    psykhe; Ben yatak odamı aldım bilee :) O da romantik,çok hoş ve görerek aldım, oley :)

    canan; yatak odamı aldım, laura ashley modeli :)

    Elanor Tiwele; :)) yakından bu kdr hoş değilmiş ama..

    Kız Kıza Toplandık; Yine yatak başlı bir model aldım, odamdaki camlar tavandan tabana kdr olduğu için güzel ışık alıyor,umarım pişman olmam :)

    Tannesi;Neyseki usta bulup, sonucunun nasıl olacağını bilemede mobilya almak zorunda kalmadık :) Gittim gördüm beğendim ve aldım. Bu takımı dğl tabiki, bu takımın fiyatına dolaplı falan bir takım aldım hem de çok romantik :)

    AlışverişDellysi; ben lake mobilya sevmiyorum, tercihim ahşap :) Neyseki istediğim gibi bir takım buldum ve aldık..

    Nah a perfect day; bulduk ,bulduk.. aldık bile :) oley. :)

    ankara düşleri; bu fiyata gardroplu ve tam istediğim gibi bir takım aldık bile :)

    alis; yaptırmama gerek kalmadan, görerek,dokunarak,beğenerek bir takım aldım :)

    esra; İstediğim tarz bir yatak odası aldım, çok teşekkürler.

    Nameless; :)

    Almoras; yaptırmama gerek kalmadı :)

    YanıtlaSil
  13. avangard ve clasic mobilya severler için tavsiyem eger magazadan almaya maddi imkanınız yok ise .bu yada bu tarz yatak baslıgı ve komidin şifonyer herhangı bir mobilyacıya ihiyacınız olmadan yapabilirsiniz .örnegin istanbulda oturanlar için modokonun dısında yanı arka sokaklarında onlarca yatak baslıgı el oyması yapan küçük atölye yada tornacılar var ordan oymalı baslık temın edebılır istedıgınız modelide göstererek yaptırabılırsiniz .daha sonrada yaptırmış oldugunuz ahşap oymalı baslık için size lazım olan cilacı yı bulmalısınız .sizi zaten oymacınız cwvredeki insanlara yönlendirecek orada ister boya ister varak yaptırabilirsiniz.cila boya işlemi bittikten sonrada aynı bolgede baslık için döşemeciler mevcut ordada mobilyanızın kumas yada deri kapitone işlerınızı halledebilirsınız .kısaca bır ıkı sokakta aklınıza gelen mobilya yada kendi tasafımlarınızı cok hesaplı bir şekilde imal edebilir .modokadakı magazların 100 de 80 i imalını bu şekilde yapıyor .ben modokada 16 bin tl olan yatak odasını kendi ölculerıme uyarlayıp daha kaliteli bir sekılde yaptım 6 bın tl yı gecmedı aradakı fark ugarasmaya 2 gününüzü ayaırmaya degmezmi tercih sizin..............

    YanıtlaSil
  14. Yemek odalarında kullanılan modeller arasında klasik yemek odası modellerini çok seviyorum. Özellikle sandalyeler çok hoşuma gidiyor. Nede olsa klasiğin ihtişamı farklı.

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI SEVİYORUM :)

Blog Widget by LinkWithin