10 Şubat 2010 Çarşamba

Erdem Akan'ın ilk mücevher koleksiyonu : Cliché






Erdem Akan’ın ilk mücevher koleksiyonu Cliché:

“Eğer birini seviyorsan onu serbest bırak”

Her koleksiyon bir klişeye gönderme yapacak olan yeni mücevher markası Cliché, bilindik ve alışıldık mücevher tiplerini yalın ve geometrik tasarımlarla yeniden yorumluyor.

Yalın tasarımlarla el ustalığını, modern çizgilerle altın, pırlanta, inci, ametist gibi geleneksel malzemeleri bir araya getiren Cliché, bilindik ve alışıldık tek taş, üç taş gibi mücevher tiplerini yalın ve geometrik tasarımlarla yeniden yorumlayan bir marka olarak yola çıkıyor.

Her koleksiyon bir klişeye gönderme yapacak. Ilk klişe sevgi üzerine, koleksiyon “Eğer birini seviyorsan onu serbest bırak” adını taşıyor. ‘Geri dönerse senindir’ diye devam eden bu klişe söz, kendi içerisinde koleksiyona ilham veren gerilimleri yansıtıyor. Cliché koleksiyonları ilhamını, adı üstünde, ‘klişe’lerden alıyor.

Cliché’nin ilk koleksiyonu “If you love something set it free” lansmanı, 11 Şubat 2010 tarihinde saat 14.00-20.00 arasında, Elacindoruknazanpak galerisinde yapılacak.

Adres: Atiye Sokak 14/5 Teşvikiye Istanbul

Erdem Akan'ın ilk mücevher koleksiyonuna ait bazı parçaların resimlerini paylaştım sizinle.Orjinal tasarımlarla karşılaşmak heyecan verici gerçekten.Alışılagelmiş,klişe bazı parçaları yorumlayan Erdem Akan oldukça güzel bir iş çıkarmış.Daha modern mücevher kullanmak isteyenler bu koleksiyonu kaçırmasın derim.
Ben en çok son 2 parçayı beğendim,özellikle kalp şeklindeki kolyelere atıfta bulunan parça çok hoş.

2 yorum:

YORUMLARINIZI SEVİYORUM :)

Blog Widget by LinkWithin