9 Eylül 2009 Çarşamba

Tatil Günlüğü: ALAÇATI



Merhabalar;

Ben geldim..Hoşgeldim :))
Bugünden itibaren birkaç post devam edecek 'TATİL GÜNLÜĞÜ' ne başlıyorum.. Elimde çok resim yok,olanlarıda sizinle paylaşacağım,tabi yanlarına naçizane yorumlarımı da ekleyeceğim.

Resmin arka fonunda meşhur dondurmacı VELİ USTA gözüküyor :) Hürriyet İlk 10 ' a girmiş.Kendisinde dondurma yedim,beğendim.Tavsiye ederim :)) Tabi bu saatten sonra o taraflara giden olmaz heralde ama seneye inşallah diyelim.

Alaçatı görüşlerime gelirsek;

*Çatladıkapı denen bir takı satan pazarmı denir,tezgah topluluğumu denir,öyle biryer var.Güzel,hoş takılar var.Amma velakin sizde benim takılara meraklıysanız,çoğunu İstanbul'da görmüşsünüzdür.Şahsen benim o gün tesadüfen taktığım bilekliğim tezgahlarda 10ar 1oar mecvuttu.( bknz:şu post )Ama yinede ayıp olmasın diye bir bileklik aldım :) Hatıra olsun diye.

*El Beso'dan dondurma yedim.Yeşil elmalı dondurma hayaliyle gittim ama yoktu :( ..Mavi renk bir dondurması vardı,karamel ve vanilya karışımıymış...Ne yazıkki ben hiç beğenmedim..Yumuşacıktı,krema gibiydi dondurmaları..Bu arada Eda Taşpınar hanfendiyi görmüş oldum..Çok rahat kıyafetler seçmişti.Bir boyfriend gömlek ve şort.

*Çok güzel ve hoş mekanlar var.Güzel yemekler yiyip,birkaç kadeh şarap içebileceğiniz...Ama tahmin edersinizki azcık kallavi cinsindenler :)

*Taş evler çok çok şirin.Bayıldım.

*Ayrıca butiklerde oldukça orjinal.


Sonuç itibariyle Alaçatı bana Türkbükü'nü hatırlattı..Ancak Türkbükü'nü tercih ederim çünkü denize paralel tüm mekanlar.Alaçatı'da ise herşey daha dipdipe,restaurantlardaki masalarda otururken sokağın ortasında gibisiniz,ve bu tüm kargaşa taş evlerin arasındaki daracık sokaklarda gerçekleşiyor..Görülmeye değer ama dediğim gibi Türkbükü'nü tercih ederim.
Benim görüşlerim bu kadar.




Not: Resimleri eklememin bir diğer sebebi ise saçımın son rengi hakkında fikir verebilmek..Gerçi bir haftadır klor-deniz aktı gitti yavrucak...:(

2 yorum:

YORUMLARINIZI SEVİYORUM :)

Blog Widget by LinkWithin