4 Kasım 2009 Çarşamba

FLORMAR SORUNSALI !!



Bu blogta sevdiğim ve kullandığım markaları seve seve tanıtıyorum.Hiç bir talebim olmadan.Kaldı ki bu blogu taleplerim karşılansın diye açmadım.Sizlerle bildiklerimi,gördüklerimi,beğendiklerimi paylaşmak için açtım.
Farkındasınızdır son zamanlarda bloglarda bir Flormar furyası esiyor.Herkes tanıtım ürünleri alıyor ve bloglarında bu ürünleri tanıtıyor.Bir süre bu furyaya sessiz kaldım.Çünkü belirli ve işin ehli insanlara ürünler gönderdiklerini düşündüm; makyaj blogları gibi...Ama baktım ki talep eden herkese ürün gönderiyorlar ve bende iletişim formu doldurdum ve yaklaşık 2 hafta önce benle iletişime geçildi.Marka müdürü Elif Hanım'la mailleştik ve tanıtım paketi göndereceklerini belirttiler ve blogumda tanıtmamı rica ettiler; herkese söyledikleri gibi.Buraya kadar bir problem yok.Ben de Elif Hanım'a önceden de ürünlerini blogumda çok defa tanıttığımı yeni gönderecekleri ürünleri de severek tanıtabileceğimi söyledim.Kendisi de benden sitelerinde yayınlamak için blog adresimi istedi ve bende kendisine çok önceden ürünlerini tanıttığım 4 adet link gönderdim.Sonuçta onlar blogçuları destekleme furyasını başlatmadan çok önce ben memnun kaldığım ürünlerinden bahsetmiştim zaten.


Kıssadan hisse; Elif Hanım bana paket göndereceklerini belirttikten 2 hafta sonra geri dönerek artık ürün göndermeyi durdurduklarını belirtti ve yeni kampanyalarını blogumda tanıtmamı rica etti,yine herkesten rica ettikleri gibi.
Benim sinirlerim ise şu noktada bozuldu.Bana ürün göndermek zorunda değiller,çok yoğun bir zamanlarına gelmiş olabilir ve atlamış olabilirler.Kaldı ki beni beklemeye aldıkları süreçte yeni talepte bulunan herkese paketler tıkır tıkır geldi ama neyse..Seçici oldukları nokta nedir bilmiyorum.Herneyse! Yaprakela benle iletişime geçti ve sitelerinde benim önceki alışverişlerimin linklerini yayınladıklarını söyledi.Yani tanıtım paketi gönderdikleri blogçuların fikirlerini anlattıkları linklerle beraber benim çok önceden yaptığım alışverişlerin linklerini de sanki beni desteklemişlercesine yayınlamışlar.


Sanırım Flormar, zaten daha önceden ürünlerini deneyip bloglarında tanıtan insanları desteklemeyi tercih etmedi.


Sizinle paylaşmak istedim.Herşeyi paylaştığım gibi.Ben Flormar'ın yeni kampanyasını blogumda tanıtmayı istemiyorum, bu işi severek yapacak arkadaşlar vardır eminim,ben artık pek gönüllü değilim.


Sevgiler.

30 yorum:

  1. aynı şekilde bana da yollamadılar bend e tanıtmıştım blogumda,belki de o yüzdendir ama o yüzdense çok sinirlenirim.hemen mail atıcam.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Müge,
    Ben bu konuda senden bile daha dertliyim. Flormarın sitesi ilk açıldığında, yurtdışına gönderim yapıp yapmayacakları konusunda Elif Hanımla mailleşmeye başlamıştım. Tavrını çok ilgili bulunca, daha ziyade yerli kozmetik ürünleri tanıtma amaçlı bir blog yazdığımı, bu blogda flormar ürünlerinde de sıkça bahsettiğimi, eğer bu şekilde bir kampanyaları olursa ürünlerini tanıtmak isteyeceğimi de ekledim. Bana Flormarın bu şekilde bir numune gönderim uygulaması olmadığını, ancak ürün tanıtımı yapmamdan memnun olacaklarını söyledi. Normaldir.
    Ammaaaa, ertesi gün, hemen ertesi gün, Makyaj Günlüğünün blogunda Flormarın gönderdiği ürünlere dair postu okudum. Çok üzerinde durmadım, zira o çok okunan bir blog, benimki ise daha çok yeni. Bir kaç gün içinde Iraz'ın blogunda da bir koli göründü. Daha sonra Araştıran blogunda "flormar bloggerlara yönelik bir kampanya başlattı, formu dolduran herkese ürün gönderiyor" deyince uyuz oldum.Arşatırana yazdım hemen, "bu çok yeni bir uygulama, henüz karar verdiler" deyince yine, olabilir, diye düşündüm.
    Bir kaç gün içinde bütün bloglar patır patır koli yayınlamaya başlayınca formu ben de doldurdum, daha önceki talebimi de hatırlatarak.
    Elif Hanım cevap dahi vermedi.
    Bu benim, "neden yurtdışından makyaj malzemesi getirtmek için çıldırıyoruz, oysa bizim de tamamen yerli ve oldukça başarılı kozmetik markalarımız var, üstelik ucuzlar, onlara da bir şans verelim" bakış açımın tamamen sonu oldu. Şu an Flormarın kurumsal kimliğine karşı da güven kaybettim açıkçası. Blogumda flormar ürünlerini kullandığım makyajları yayınlasam bile üründen bahsetmiyorum açıkçası.
    Mesele bana bedava ürün gönderilmemesi değil. Allah aşkına bu Flormarların kaçı kaç para? Ama tavır çok rahatsız edici.
    Benim dışında başka bloggerlara da yapılmış olması bir derece sinirimi azaltsa da, ben Flormar sempatimi kaybettim.

    YanıtlaSil
  3. Gizemel;Mail atman konusunda seni destekliyorum.Bizi kullanıyorlar gibi hissettim bir an !!

    Mademoiselle Marttle; Ah canım ya, benimde maillerime kaç kere cevap vermediler sonra iletişim formunu doldurup tekrardan sordum benim kargomda bir problemmi var diye de öyle geri döndüler.Ortada kargo falan yokmuş ki.Kime ürün gönderip göndermeyeceklerini nasıl seçtiler nasıl karar verdiler bilmiyorum.
    Bloggerları kendi kampanyalarını tanıtmak için 3-5 ürün göndererek kullandılar.Dediğin gibi gönderdikleri ürünler alt alta üst üste 20-30 liraya alınacak ürünler.
    Sorun tavırlarında.Onlara önceden de destek vermiş ve KARŞILIĞINDA HİÇBİRŞEY BEKLEMEMİŞ bloggerları es geçmeleri enteresan.
    Memnuniyetlerimizi blogumuzda yazdığımız gibi sıkıntılarımızıda yazıyoruz değilmi?
    Blogunda yazmanı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. kesınlıkle mughetto ya katılıyorum aradaslar bız hem blogumuza yazdık hemde mail attık sızde yazın hatalarını anlasınlar..

    YanıtlaSil
  5. kelimesi kelimesine ayni duygulari paylaşiyoruz canim seninle...

    ebvata, marjo ve bana da ayni davraniş gosterildi...

    hayir madem gondermeyeceksin, söz verme.. sen bana urun gonderme sozu vermeseydin de ben senin kampanyani bloguma yazardim! sonucta para karşiliği yapmayacaktim ben senin reklamini, nolcak, 2 satir yazi yaziyorsun, bi yerimden bişi eksilmeyecek ya!

    amaaaa soz verdikten sonra da dönüp bana yeni bir kampanyamiz var bize destek verin deme!

    vermem aga, böyle davranişa destek mestek vermem :)

    YanıtlaSil
  6. Muhgetto,
    Yalnız değilmişim dedirtti bana bu yazın. Yüreğine emeğine sağlık!..
    Benzer şeyleri ben de yaşadım,
    Elif Hanım'ın mailleri halen duruyor Böyle ucuz bezirgan oyunlarına alet edilen bloggerlar adına üzüldüm sadece.

    Artık acemilik mi demeliyiz,
    cin olup adam çarpma çabası mı demeliyiz bilemiyorum.

    Umarım gerekli açıklamayı yapma nezaketi ve cesaretini gösterir kendisi de bu saçmalık biter.

    YanıtlaSil
  7. mughettocum dediğin muhtemelen doğru, ben de önceden Flormar hakkında tanıtıcı yazılar yazmıştım. Formu doldurdum ve bana cevap dahi yazılmadı, en azından sana cevap veren olmuş.. Üstünde durmadım sonuçta formdur, yerine ulaşmaz gitmez vs ama IP'leri kontrol ettim, hemen o gün Flormar'dan bloğuma ve gönderdiğim linklere tıklandığını gördüm. Demek ki bakmışlar.. Benden sonra da onlarca kişiye paket gitti zaten. Yani altı üstü bir koli, içindeki malzemeler de etse etse 20-30 lira. Ne benim bu ürünleri almaya ne de bloğumda tanıtmaya ihtiyacım var. Ama bu markanın ne kadar profesyonellikten uzak ne kadar saçma iş yaptığının kanıtı. Bloğunda 1 tane bile makyaj hakkında yazı olmayan bloğa gönderip, makyaj bloğuna göndermemek de benim algılayamayacağım bir mantık. Kendilerine hayatta başarılar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. ben tekrar iletişim formunu doldurup yazdım bakalım ne çıkacak.
    bir de ben o kdr iyi niyetle davranıorum ki ben de zaten farlarınızdan ,rujlarınızdan,allık terracotanızdan var göndermeyin,bana gloss,pudra vs gönderin deneyeyim yazıyorum.benim pudram mı yok,glossum mu yok?hadi olmasa da sitesnde pudra 5tl,alamıyacak mıyım?ola açıklama yapılmaması,umarım maile cevap verirler...

    YanıtlaSil
  9. yaprakela; bencede.

    caramel macchiato; Madem göndermeyeceksin söz verme.
    Kelimesi kelimesine bu cümlene katılıyorum.
    Bende bu davranıştan sonra destek falan vermem.

    Ebvata;bende yalnız olmadığıma sevindim desem ne kadar trajikomik olacak.Bende bir açıklama bekliyorum kendilerinden.

    Marjo; Eğer dediğim doğru ise ne kadar acı. Bana ürün göndermeyipte benim eski siparişlerimin linklerini sitelerinde yayınlamışlar birde.Ne kadar komik! Senin blogun birde makyaj blogu çok enteresanlar!Gerçekten çok profesyonellikten uzak.

    Gizemel;Kesinlikle çok iyi yapmışsın formu doldurmakla.Bence herkes o formu doldurup tepkisini belirtmeli bu sefer.
    Ayrıca çok iyi niyetliymişsin be canım.:/

    YanıtlaSil
  10. marjocum inanamıyorum.bu kdr profesyonellikten uzak ve komik bir davranış olamaz ya güldüm resmen,girip bakmışlar bir de :)

    YanıtlaSil
  11. Bence Flormar bu tanıtım işinde çok yanlış bir strateji uyguladı, hem de çok yanlış.. Hiç böyle yok bloggerlarla falan buluşuyoruz demeyip kendi tercih ettiği bloglara gönderse olayın hem bu kadar suyu çıkmazdı, hem hedef kitlesine daha net ulaşırdı, hem de böyle rezaletler yaşanmazdı. Flormar tanıtımı benim blogumda benim kalemimden olmasa bile tanıtılmış olmasına ragmen ben sana ve yukarıda yorum yapan arkadaşlara hak veriyorum.

    Bir kere kimse kusura bakmasın ama eline paket ulaşan arkadaşların hepsi Flormar ürünlerini beğenseler de beğenmeseler de öve öve bitiremedi!! Baydık artık hep aynı geyiklerden! Yani üç kuruşluk paketler geldi diye Flormar birden bire ilah oldu başımıza! Bence bu konuda Flormar kadar bütün bloglar da suçlu. Böyle elimize 2-3 tane ürün geçti diye herkes kendinden geçmemeli! Nedir yani Allah aşkına bu??! Şahsen bu kadar övgü bu kadar fazla reklam bende resmen ters tepti! Belki de bu sadece benimle alakalıdır bilemem..

    Reklamı yapan Flormar fakat magdur olan bloglar bu nasıl bir iş anlamadım ben? Reklamı veren karşı taraf olduğuna göre blogların Flormarın peşinden değil aksine Flormarın blogların peşinden koşması gerekmiyor mu? Bak 15 gündür gündemimiz Flormar adamlar olay oldu resmen!

    Elif hanım inşallah bu yorumları okur. Bizim blogda tanıtılmış olması benim düşüncelerimi değiştirmiyor. Ben haklı olan tarafın yanında bulunmayı tercih ederim her zaman, kusura bakmasın.

    Böyle rezaletlerin bir daha yaşanmamasını dilerim. Çok uzattım Mughetto kusura bakma, sevgiler.. xx

    YanıtlaSil
  12. bosver ya kendılerı kaybeder.

    YanıtlaSil
  13. Bende diyorum ben İstanbul dışındayım ondan gelmiyor diye..Bence de kendileri kaybeder..

    YanıtlaSil
  14. Gizemel, benimde bloguma bakmışlar ve sitelerinde yayınlamışlar birde.

    JustMakeup;Herkese göndermeme konusunda kesinlikle katılıyorum.Eğer belli insanlara gönderselerdi kesinlikle üzerime alınmazdım,etim ne sütüm ne derdim.Ben makyaj blogu değilim derdim.Ama inanki daha yeni açılmış bloglar var, daha 3-5 post yayınlamışlar,izleyicileri yok Flormar ürünlerini tanıtmaları için paket göndermişler.Kime tanıtacak yahu ?? İzleyicisi yokki!
    Birde dediğin gibi herkes canım cicim Flormar oldu.Abi gidip para verip almayacakları ürünler için yağladılar balladılar. Flormar isabetli ve gerçekçi bir kampanya yürütemedi.

    Dolunay;Kaybettiler kesinlikle, şu yorumlar bu post bile onlara çok şey kaybettirdi.

    Tatlı cadı; Yok canım İstanbulla alakası yokmuş :)

    YanıtlaSil
  15. mügecim merak etme banada aynısı oldu.kampanyaları bitmiş o yüzden yollayamışlar.yeni sürprizler için desteklerimizi esirgemememizi rica etmişler.bende kendi sayfama yazacaktım ama senin yazını okuyunca vazgeçtim.reklamın iyisi kötüsü olmaz.Biz zaten gider kendimiz alırız maksat destekse niye herkese yollanmıyor...bir müşteri bin müşteri :) kendileri bilir hıh

    YanıtlaSil
  16. Lafebesi; Göndereceklerine dair söz verdikten sonra kampanya bitirmek nasıl birşeyse artık! Aman vallahi sinir olmaktan başka birşey değil vallahi.

    YanıtlaSil
  17. sevgili arkadaşlar blogların en güzel yanıda bu aslında "dayanışma" .sanal alem sayesinde farkında olmadan yüzlerce insana ulaşıyor iyi-kötü fikir beyan ediyoruz. bundan yararlanmak şirketlerin aklına daha yeni geldi !! madem ki ortada yapılan bir haksızlık var sesinizi duyurun diyorum ben . her türlü desteğide veririm blogumda, yapı olark hiç gelemem haksızlığa ister bana yapılsın ister bir başkasına

    selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  18. Valla ben durumun buralara vardığını bilmiyordum. Sadece gelmediğini, beklediğinizi düşünüyordum ve kendimce "herhalde çok talep var ondan yetişemiyorlar" diye düşünmüştüm.
    Ama hem benim yazıma gelen şimdi okuduğum yorumdan, hem de senin yazından öğrendiğim kadarını hiç tahmin etmemiştim. Ben yine iyimser davranmaya çalışıp "fazla stok ayırmamışlardır" diyeceğim ama benim iyimserliğim yetmiyor, olmaz öyle...
    Bana gelmiş olsa ve yazmış olsam da farketmez, size yapılan hepimize yapılmıştır bence. Böyle bir kampanya yapıyorlarsa sonunu getirmeleri lazımdı kesinlikle katılıyorum...

    YanıtlaSil
  19. bence facebookta "flormarın numune göndermeye layık bulmadığı bloggerlar" olarak grup açalım, eheheh:P

    YanıtlaSil
  20. mademoiselle marttle ; tatlım face ne gerek var ! arkadaşlarla analşıp bir yazı yazın ve bloglarımızda yayınlayalım :))
    inan bana katılım daha fazla olur !!

    "bugün sana yarın bana" anlayışı hala var bizde değilmi ?

    selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  21. Arzu; olabildiğince sesimi duyurmaya çalışıyorum.
    Kendilerine mail atarak sitelerinden blogumla ilgili linkleri kaldırmalarını da talep ettim.Bakalım geri dönecekler mi ?

    Laçin;Birde eğer geri dönüş olmasaydı size tanıtım ürünü göndereceğiz diye bir derece belki.Göndereceğiz diyip 2 hafta bekletip bu süreçte yeni başvuran arkadaşlara bile paket gönderip bizleri oyaladılar.Ayrıca birde benim linklerimi sitelerinde kullanmışlar.Çok komik ve sinir bozucu.

    Mademoiselle Marttle; :)) kendimizle eğleniriz.

    YanıtlaSil
  22. canım ben benım mailime nasıl bır donus yapıcaklar onu beklıorum heyecanla :))

    YanıtlaSil
  23. Mughetto'cum cok haklisin tum bu soylediklerinde. Ben de ayni seyleri yasadigim icin cok iyi anliyorum, bana da ilk once cok ilgili davranan Elif Hn. sitemde daha onceden de yayinladigim bir Flormar postunun oldugunu ogrenince haftaya elinizde olacak dedigi urunler tabikide yalan oldu.Sizlerin de belirttigi gibi elbette sorun birkac Flormar urunune sahip olmakta degil, bana sanki MAC yolluyo, DIOR yolluyolar ahah :)) Ki onlari dahi butcelerimiz dahilinde kendi insiyatifimizle zaten aliyoruz.. Benim teklifim hepimiz Flormar postlarimizi bloglarimizdan kaldiralim. Makyaj postlarimizda da Flormar'in reklamini yapacak sekilde urunlerini tanitmayalim bundan sonra da.
    Yaptiklari terbiyesizlik sonucta, ve bunu kimse yadirgayamaz ETKIYE TEPKI SONUCTA hakli olarak bizim tavrimiz!!!

    YanıtlaSil
  24. bana da aynısını yaptılar ya geri benim yaşım küçük diye olabilir diye düşündüm ama sonra benden 1 yaş büyük birinin bloguna baktım ona da göndermişler. önceden size ürünleri göndermemiz için adres belirtmemişsiniz yazdılar adres yazdım cevap gelmedi 1 hafta sonra yine yazdım bu seferde bu kampanya bitti yazdılar ben de uyuz oldum ya bi de bi duyuru var onu blogumda yayınlamamı rica ettiler ama banahiçbir ürün göndermediler ki nerden bileyim yani siz de haklısınız

    YanıtlaSil
  25. Ya aynısı bana da oldu diğer arkadaşlara giderken bana kampayanın bittiği söylendi ve her cuma yeni kampanyalarını tanıtmam istendi, açıkçası bende çok uyuz oldum.Flormarla ilgili birşey yayınlamayı düşünmüyorum

    YanıtlaSil
  26. Yaprakela; Bana döndüler sana maili forward ederim.

    Madammoda;Eğer gerçekten sitemizde daha önceden bu ürünlere yer verdik diye göndermediyseler ve oyaladıysalar çok ayıp.En azından söz verilen bloggerlara ürün gönderilmeliydi.

    Alışveriş Manyağı;Profosyonellikten uzak bir çalışma olduğu için yaş gibi etkenler göz önünde tutulmamış canım merak etme,gelişigüzel dağıtılmış,sözlerde tutulmamış anlayacağın.

    Tubiss;Uyuz olan olana zaten :)

    YanıtlaSil
  27. cevapta ne demişler canim?? çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
  28. Caramelcim ;benim mailim lifebymughetto@gmail.com.
    Bana bir mail atarmısın sana forward ederim maillerini ve cevaplarını.

    YanıtlaSil
  29. hayretle izliyorum, bitmiş kampanyadan hala bir sürü kişiye kargo geliyor! Daha dün bugün yeni kargo geldiğini yazan insanlar var.. Artık ben buna şapka çıkarırım :)

    YanıtlaSil
  30. Evet evet aynen öyle.
    Bende bugün çok şaşırdım,birkaç blogda birden gördüm ve daha iletişim formunu dolduralı 2 hafta olmuş diyorlardı.Ben dolduralı 1 ay oldu.
    Çok saçma!

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI SEVİYORUM :)

Blog Widget by LinkWithin