17 Kasım 2009 Salı

VICHY NORMADERM VE AQUALIA THERMAL İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİM

Öncellikle galiba iyi bir blogger değilim..
Özellikle aldığım kozmetik ürünleri için deneyip kullanıp yorum yapacağım dememe rağmen pek geri dönüş yapmamışım.Biliyorum burası makyaj blogu değil ama sözümü tutsam fena olmazdı.Sizden de talep gelmeyince unutup gidiyorum işte :(
Şimdi önceki postlara bir göz atıp hangi ürün bana iyi geldi hangisi kötü bir yorum yapayım dedim.Ama önceden söyleyeyim ben şu foto makinesinde macro çekim yapmayı bir türlü beceremiyorum,ürünü yüzüme süreyim,elime süreyim,swatch yapayım,benim için dünyanın en zor işi.Yorumlarla idare etmeniz lazım.



Vichy ürünleri ile başlamak istiyorum.
En başta taa liseden beri kullanmak istediğim Normaderm ile ilgili fikirlerimi anlatacağım.
Benim cildim çok sivilceli ve problemli değil.Ama 21 yaşın getirdiği dönemsel sivilcelenme ve siyah noktalar ile karşılaşıyorum ve gözeneklerimde hafif geniş.
Eczacı bayan önceden uyarmıştı,bu ürün ilk başta derinin altındaki yağ hücrelerini harekete geçirip deri üstüne çıkmasını sağladıktan sonra hepsini kuruturmuş.Yani ilk başlarda ufak tefek sivilcelenmeler olabilir demişti.
Tarihe baktım 25 Eylül'de almışım bu ürünü,yani neredeyse 2 ay olacak.Birkaç gün öncesine kadar da düzenli kullanıyordum.İlk başta sivilcelenme problemimi kesinlikle çözemedi.Gözeneklerimi de küçülttüğünü söyleyemeyeceğim maalesef.Birde şu problemle karşılaştım,iyi bir makyaj bazı olduğu söylenmesine rağmen kesinlikle aksi görüşteyim.Bu ürünü kullandıktan sonra ne pudra ne fondöten sürebiliyorum yüzümde kalıp gibi kalıyor ürünler.Çünkü krem yüzümü kaskatı yapıyor.Bu özelliğin iyi tarafı parlama problemini çözmesi ama benim parlama problemim olmadığı için benim için sorun teşkil etti.
Normadermi sabah sürdükten 1 saat sonra, normal nemlendiricimi sürüp makyaj yapmaya başlayabildim.
Kendi kanaatim,sanırım normaderm için uygun bir cilt yapısına sahip değilim.Ürün bana ağır geldi diye düşünüyorum,yoksa yüzümü kurutmasının,kalıp gibi yapmasının sebebi ne ola ki?
Artı olarak söyleyebileceğim birşey var o da, kremi kullandıktan sonra yüzünüzün mat ve sağlıklı gözükmesi.O kadar!
Ama siz siz olun dermatologa danışın ve ona göre karar verin.Bunlar sadece kişisel görüşlerim.


Vichy Aqualia Thermal Nemlendiriciye gelirsem;bu ürün su bazlı bir nemlendirici.Özelliği nemi cilt hücrelerine hapsedip gün boyunca gerektiği zaman kullanması imiş.
Ben memnun kaldım,benim cildimi yeterince nemlendirdi, bende ki Light olanı,yani hafif bir ürün ama bana yetti.Su bazlı olması kocaman bir artı bence.Nemlendirici kullanacağım diye yağ bazlı nemlendiricilerin gazabına uğramamak lazım.Normadermi olmasa bile Aqualia Thermal'ı tekrar kullanırım.

6 yorum:

  1. Ben de normadermi aldım kullanıyorum ama ince tabaka halinde sürdüğümden mi yoksa cildim çok yağlı olduğundan mı bilmiyorum ama bende sorun yaratmadı... Muhtemelen cildim yağlı olduğundan:)

    YanıtlaSil
  2. HEVESLI bende farkindayim urunleri deneyip sonuclarini yazmadiginin neyseki ben yazmadan siz baslamissiniz hediye konusunda bloglarda tatli bir rekabet var sizde tekrar hediye cekilisi yaparsaniz iyi olur malum bayram geliyor hediye olarak alip kulladiginiz memnun kaldiginiz fiyati yuksek olmayan bir kac urunu satin alip mesala bir oje olabilir yada el emegi tarzi hediyeler birde bebekler icin hediye olsa cok isime yarar

    YanıtlaSil
  3. Hevesli,ben hediye çekilişini belirtiğim gibi 100 izleyicim olduğu için yaptım.Sürekli blogda hediye çekilişi yapacak halim yok değil mi?Bu blogun amacı hediye dağıtmak değil ki.
    Şu sıralar hediye dağıtan diğer blogları takip etmeni öneririm.

    YanıtlaSil
  4. Aslı,evet cildin yağlı ise dengelemiş olabilir,bana ağır geldi galiba.

    YanıtlaSil
  5. mrb mughetto bende aqualıa thermal rıche rıch olanını aldım cildim cok kuru olduğundan dolayı,yalnız bende cok yağlı bir görünüm bıraktı ve sivilce yaptı.hiç memnun deilim ama bi süre daha kullanmaya devm edicem

    YanıtlaSil
  6. Nil; Merhaba, aqualia thermal in 2 çeşidi vardi,daha hafif olan nemlendiricisi de vardı,ama rich sana ağır gelmiş demekki.Halbuki su bazlı yağlı değil sivilce yapmaması lazım.Bence eczaneye danış.Sivilcelerin sebebi farklı olabilir.

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI SEVİYORUM :)

Blog Widget by LinkWithin