7 Ağustos 2014 Perşembe

PART4: NEW YORK CITY GEZİMİZİN 1. GÜNÜ/ BROOKLYN SEMTİ'NDE NERELERE GİDİLMELİ? NE YENMELİ? NE YAPILMALI?

Merhaba,

Bugün sizlerle New York City gezimizin birinci gününün detaylarını paylaşacağım. Bir önceki postumda da belirttiğim üzere, 11:30 gibi indiğimiz JFK hava limanından valizleri al, gümrük kontrolünden geç, taksi bul vs. derken Brookly'nde bulunan otelimize saat 13:30 gibi varmıştık. Daha önceden de planladığımız gibi, bu günü otelin çevresini keşfetmeye, metro ağını çözmeye ve Brooklyn bölgesini gezmeye ayırdık.


Bu noktada daha önce de bahsettiğim National Geographic New York Gezi Rehberi Asla Uyumayan Şehir kitabından çok faydalandık. Kitapta Brooklyn semtini tanımak konusu altında 8 adet gezilecek/görülecek yer sayılmış. Bunlar sırasıyla;

1. Brooklyn Bridge
2. Brooklyn Height'ın Tarihi Evleri
3. Brooklyn Heigts Promenade
4. Brooklyn Museum
5. Brooklyn Botanic Garden
6. Central Library
7. Prospect Park
8. Park Slope

Biz gezimize Brooklyn Heights Promenade ile başladık. Harika bir sahil şeridi. Manhattan'ın tüm manzarası karşınızda... Tam anlamıyla, büyüleyici! İstanbul'da yaşayanlar için, biz bu bölgeyi sokakları denize açılan ve deniz manzaralı şahane evlere ev sahipliği yapan Moda semtine çok benzettik. Brooklyn semtinde konaklamasanız dahi bu harika manzarayı seyretmek için bu bölgeye gitmenizi tavsiye ederim. Havanın güzel olduğu zamanlarda (bizim gittiğimiz gün hava kapalı ve oldukça rüzgarlı idi) bu güzel manzaraya karşı Brooklyn Bridge Park'ta oturup piknik de yapabilirsiniz.


Biz soğuk havadan dolayı Brooklyn Bridge Park'ta oturup piknik yapamadık tabi ve fakat karnımız da çok acıkmıştı. Karnımızı doyurmak için, gezi listemizde yer alan Brooklyn Bridge'in altındaki tuğla kömür fırınlı bir pizzacı olan, normalde önünde en az yarım saat beklemeyi gerektirecek bir kuyruk olduğu belirtilen, ancak muhtemelen havadan dolayı bizim hiç beklemeden içerde masa bulabildiğimiz Grimaldi's Pizzeria'ya gittik. Hala eşimle bu pizzacıyı anar, pizzaların ne kadar lezzetli olduğundan bahsederiz. Hatırlatmakta fayda var, internet sitelerinden alıntıdır: No credit cards, no reservations, no slices, no delivery! :) Biz resim çekmeyi atlamışız ama tam olarak yerini anlayabilmeniz için aşağıya internetten aldığım bir resmi ekliyorum. Sağ alt köşedeki yeşil yer pizzacımız oluyor. 

Karnımızı da doyurduğumuza göre, Brooklyn Height'in Tarihi Evleri'ni gezebiliriz. Bu noktada National Geographic New York Gezi Rehberi Asla Uyumayan Şehir kitabından alıntı yaparak; New York'da çok az yer tarihi binalar konusunda Brooklyn Heights ile yarışabilir. 1965 yılında New York'un ilk tarihi semti olarak seçilen semt, o zamandan beri yıkıcı gelişmelere karşı korunmuştur. Willow Street'ten aşağıya doğru yapılan bir yürüyüş, en güzel ve farklı mimari çeşitlilikteki evleri görmenizi sağlar. Gerçekten de bu bölge denize açılan sokaklarında yer alan olabildiğince romantik ve tarihi evleri ile gönlümde taht kurmuş durumda. Aşağıda benim Willow Street'te çekilmiş bir resmimi ekliyorum.

Biz uçak yolculuğunun yorgunluğu ile bu noktada otele geri dönmüştük, ancak sonraki günlerde  Flatbush Avenue ve Fulton Street çevresini kısa bir dolaşma fırsatımız olmuştu. Bu bölgeler Brooklyn'in oldukça hareketli ve alışveriş yapılabilecek bölgeleri. Mesela ünlü Century21 Departman Store'un bir şubesi Flatbush Avenue'de yer almakta ve Manhattan'da yer alan şubelerine göre daha boş olduğu için daha çok çeşit bulunabileceği söylenmekte, aklınızda olsun.

Gezimizin 4. günü ise Brooklyn Bridge'den yürüyerek  Manhattan'a geçtik, harika bir manzaranın bize eşlik ettiği yürüyüşümüzün detaylarını gezimizin 4. gününü yazdığım postumda anlatacağım.

Brooklyn'e dair, Prospect Park (semtin tek ormanı), Park Slope (yemek ve alışveriş fırsatları bulabileceğiniz kuzey sınırını Flatbush Avenue'nun çizdiği geniş bir bölge), Central Library (ülkenin en büyük 5. kütüphanesi), Brooklyn Museum (ülkenin en büyük sanat müzelerinden biri olup, Mısır mumyalarından modern sanata kadar dünya çağında geniş bir koleksiyona sahiptir.) (müze gezme konusunda hiç iyi değiliz maalesef), Brooklyn Botanic Park'ı gezme fırsatımız olmadı, bir başka seyahate artık...

Brooklyn bölgesi için National Geographic New York Gezi Rehberi Asla Uyumayan Şehir kitabından alıntı yaparak bir kaç dipnot vermek gerekirse:
  • Brooklyn Ice Cream Factory: East River'a bakan tarihi bir itfaiye evinde yer alan Brooklyn Ice Cream Factory sekiz klasik tatta harika dondurmalar satar.
  • River Cafe: Su kenarında Manhattan'ın nefes kesici manzarasına bakan Michelin yıldızlı River Cafe brunch, öğle yemeği veya akşam yemeği için harika bir seçimdir ve şehrin en iyi seflerini yetiştirmiştir.
  • Brooklyn Flea: Fort Greene ve Williamsburg'daki şelalede kurulan bir pazar olan bit pazarı bölgenin ruh halini herşeyden daha iyi yansıtır. Modern gençler, aileler ve meraklı Manhattanlılar mücevher, sanat eserleri, el işi ürünler ve daha fazlası satan tezgahlarda dolaşırlar.



Bir sonraki postta TIMES SQUARE-5TH AVENUE-BRYANT PARK-GRAND CENTRAL TERMINAL-BROADWAY-EMPIRE STATE BUILDING-ROCKEFELLER CENTER bölgelerini gezdiğimiz, seyahatimizin 2. gününü yazacağım. 
Sevgiler
Mughetto

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI SEVİYORUM :)

Blog Widget by LinkWithin